Schrijf u in voor onze wekelijkse aanbiedingen
Get the latest updates, news and product offers via email
Abonneer
01 January 2019

Hertenrack uit de Oven

Heerlijke gegrilde hertenracks met koolrabi, gewelde abrikoos, aardappel, radijs, pistache en saus Albufeira

 

Ingrediënten;

1 hertenrack 

50 g Rucola

6 el Gebrande pistachenoten

Grof zeezout

4 Radijsjes

 

Voor de Koolrabi;

1 Koolrabi

1 el Boter

1 Glas witte wijn

500 ml Groentebouillon

Zout, peper

 

Voor de gewelde abrikoos;

12 Gedroogde abrikozen

1 dl Sinaasappelsap

1 Kruidnagel

2 Jeneverbes

1 el Suiker

Water

 

Voor de geprakte aardappel;

3 Kleine aardappel

1 el Boter

peper, zout

 

Voor de saus Albufeira;

2 dl Wildfond of hertenjus

1 el Boter

50 g Eendenlever (indien gewenst)

 

 

 

Voorbereiding;

Abrikozen wellen;

Meng alle ingrediënten voor de abrikoos en laat gedurende 2-3 uur afgedekt op laag vuur wellen.

Saus maken;

Verwarm de fond en smelt de boter in de fond. Als extra kunt u 50 gram eendenlever toevoegen aan de fond.

Haal het vlees ca 1 uur voor bereiding uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen.

Verwarm de oven voor op 150°C

Bereiding;

Gril de hertenrack aan beide zijde in een grote braadpan of op de BBQ

Gaar de hertenracks in de oven of BBQ tot een kerntemperatuur van 52°C

Brand de pistache nootjes in de oven en blancheer de radijzen kort.

Schil de koolrabi, snijd in parten en stoof ze op laag vuur op met de overige ingrediënten.

Kook de aardappel in gezouten water, laat droogstomen en prak ze met de overige ingrediënten.

Haal de racks uit de oven en laat ze minimaal 5 minuten rusten.

Snijd de racks los van elkaar en presenteer op een warm bord. 

Maak het bord op met alle ingrediënten en geniet.

 

Laat een reactie achter

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »