Gratis verzending v.a. 60,00
Kies je eigen bezorgmoment
Bezorging tussen 17:00-22:30 uur
9.3Kiyoh
Toegevoegd aan winkelwagen
Bewerk winkelmandje Ga verder met winkelen
Hele kip met tuinkruiden

Hele kip met tuinkruiden

minuten lezen

Ingrediënten

- 1 hele Polderhoen kip (of Gildehoen kip)
- 2 sneetjes witbrood
- 20 gram platte peterselie
- 25 gram bieslook 
- 3 tenen knoflook
- 125 gram boter
- Evt. Rosemary's Chicken rub van Natural Spices

Voorbereiding

- Ontdooi de hele Polderhoen kip 24 uur voor bereiding in de koelkast en haal 30 minuten voor bereiding uit de koelkast.
- Snijd de korstjes van het witbrood.
- Snijd de platte peterselie, bieslook en knoflook fijn.

Bereiden

1. Verwarm de hetelucht oven voor op 180 °C. 
2. Haal de Polderhoen kip uit de verpakking en dep droog.
3. Bestrooi de kip met peper en zout. Wil je de kip nog meer smaak geven? Smeer de kip dan in met de rub Rosemary's Chicken.
4. Rooster het brood in de broodrooster. Verkruimel en meng met de peterselie, bieslook, knoflook, 50 gram boter en peper en zout. Vul hiermee de holte van de kip.
3. Verhit de overige 75 gram boter in de braadpan en bak de kip in 10 minuten rondom goudbruin.
4. Doe de Polderhoen kip in een braadslede en zet het in de midden van de oven.
5. Braad de kip zo'n 45 minuten. Bedruip de kip na 30 minuten met bakvet. De kip is goed als de kerntemperatuur 70 °C is.
5. Haal de kip uit de oven, bedek met aluminiumfolie en laat 10 minuten rusten.

Tip: lekker met gebakken aardappelen en gekookte bospeen


Delen
Categorieën
Dagelijks vlees Rund Varken Gevogelte Wild Lam Exotisch Seafood Halal BBQ Toebehoren ★ Actie ★ Klantenservice Mijn account