Kies je eigen bezorgmoment
Gratis verzending v.a. 50,00
Wekelijkse acties in de nieuwsbrief
Gratis afhalen in de winkel
9.3Kiyoh
Toegevoegd aan winkelwagen
Bewerk winkelmandje Ga verder met winkelen
Hele gegrilde kip

Hele gegrilde kip

minuten lezen

Ingrediënten

Voor 2 tot 3 personen

1 hele Gildehoen kip
Rosemary's Chicken rub van Natural Spices
Olijfolie of mosterd
3 el (knoflook)olie
1 limoen in parten
2 takjes tijm

Voorbereiding

1. Haal de kip uit de verpakking en laat op temperatuur komen.
2. Verwarm de oven voor op 160 ºC.
3. Smeer de kip in met mosterd of olijfolie.
4. Strooi de rub vervolgens goed aan de buitenzijde en kruid de kip ook aan de binnenzijde.
4. Stop de limoenschijfjes in de holte van de kip met een takje tijm.
5. Besprenkel de kip met een beetje knoflookolie of olijfolie aan de buitenzijde.
6. Als je een braadspit hebt, rijg de kip dan aan het spit.

Bereiding

1. Leg de hele kip in de voorverwarmde oven en laat deze 50 minuten garen. Vergeet niet om de kerntemperatuurmeter te gebruiken. Mocht je die niet hebben, kun je na 50 minuten controleren of de kip gaar is. 
2. Zorg dat er een ovenschaal onder de kip staat, zo houdt blijft de oven mooi schoon.
3. Controleren: prik voorzichtig met een vork in de kip. Komt er helder vocht uit? Dan is de kip gaar. Je kunt eventueel ook nog voorzichtig met een mes bij de poten snijden, het vlees moet daar wit van kleur zijn. 
4. Kerntemperatuurmeter: de kip is gaar bij 72 ºC.
5. Zet de grillstand van de oven aan en grill de kip rondom in 10 minuten voor een krokant velletje.
6. Serveer met gebakken aardappelschijfjes en gebakken champignons.

Ouderwets genieten!

Delen
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »
Categorieën
Rund Varken Gevogelte Wild Lam Exotisch Seafood Halal Toebehoren BBQ ★ Actie ★ Klantenservice Mijn account