Schrijf u in voor onze wekelijkse aanbiedingen
Get the latest updates, news and product offers via email
Abonneer
04 September 2019

Hele gegrilde kip

Gegrilde kip uit de oven, heerlijk eenvoudig!

Voor 2-3 personen

Ingrediënten;

1 hele Franse scharrelkip

50 gr kipkruiden

3 el (knoflook)olie

1 limoen in parten

1-2 takjes tijm

 

Voorbereiding;

Haal de kip uit de verpakking en laat op temperatuur komen

Verwarm de oven voor op 160ºC

Kruid de kip goed aan de buitenzijde en kruid de kip ook aan de binnenzijde.

Stop de limoenschijfjes in de holte van de kip met een takje tijm.

Besprenkel de kip met een beetje knoflookolie of olijfolie aan de buitenzijde.

Heeft u een braadspit, rijg de kip dan aan het spit.

 

Bereiding;

Leg de hele kip in de voorverwarmde oven en laat deze gedurende 50 minuten garen.

Zorg dat er een ovenschaal onder de kip staat, zo houdt u de oven mooi schoon.

Na 50 minuten controleert u of de kip gaar is. Prik voorzichtig met een vork in de kip, komt en helder vocht uit dan is de kip gaar. Eventueel voorzichtig met een mes bij de poten insnijden, het vlees dient wit van kleur te zijn. 

Bij gebruik van een kerntemperatuurmeter de kip is gaar bij 72ºC

Zet de grillstand van de oven aan en gril de kip rondom in 10 minuten voor een krokant velletje.

Serveer met gebakken aardappelschijfjes, gebakken champignons.

Ouderwets genieten maar!

 

Laat een reactie achter

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »