Gratis verzending v.a. 60,00
Kies je eigen bezorgmoment
Bezorging tussen 17:00-22:30 uur
9.3Kiyoh
Toegevoegd aan winkelwagen
Bewerk winkelmandje Ga verder met winkelen
Entrecote met rode paprikasaus

Entrecote met rode paprikasaus

minuten lezen

Ingrediënten voor vier personen:

- 4 entrecotes van 250 gram
- 2 tl paprikapoeder
- 2 tl gekneusde peperkorrels
- 1 glas rode wijn
- 8 el olijfolie
- 2 rode paprika's
- 4 tenen knoflook ongepeld
- 2 citroenen

Bereiding

1. Haal de entrecote ruim van te voren uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen.
2. Verwarm de oven voor op 200°C.
3. Leg de entrecote in een ondiepe schaal en bestrooi met paprika poeder, peperkorrels en wrijf in met olijfolie en de rode wijn.
4. Laat het vlees minimaal 1 uur marineren.
5. Maak de paprika's schoon en halveer ze.
6. Voorzie de paprika en de tenen (ongepelde) knoflook van olijfolie. Rooster ze in de hete oven of op een BBQ in 15 tot 20 minuten, totdat ze gerimpeld of zwartgeblakerd zijn.
7. Ontvel de paprika en leg het in een blender of keukenmachine. Knijp de knoflookteentjes leeg bij de paprika. Blender tot een glad geheel. Voeg 1tl paprikapoeder toe, sap van 1/2 citroen, en 2-3 el olijfolie peper en zout en meng tot gladde saus.
8. Rooster de entrecote op de BBQ of bak in een hete pan op hoog vuur. Braad beide zijdes 3 minuten voor medium-rare. Houd je van meer doorbakken vlees? Dan kun je natuurlijk het vlees langer bakken.
9. Snijd de overige stukken citroen in dikke plakken en verwijder de pitjes.
10. Laat het vlees minimaal 5 minuten rusten op een warm bord met aluminiumfolie.
11. Serveer de entrecote met de saus en de citroenschijven.

Tip: laat de vetrand van de entrecote zitten tijdens het bakken. Hierdoor wordt de entrecote nog smaakvoller! Ben je niet zo'n fan van een vetrandje? Snijd deze dan na de bereiding eraf. 
Eet smakelijk!

 

Delen
Categorieën
Dagelijks vlees Rund Varken Gevogelte Wild Lam Exotisch Seafood Halal BBQ Toebehoren ★ Actie ★ Klantenservice Mijn account