Sign up for our newsletter
Get the latest updates, news and product offers via email
Abonneer
26 February 2019

Graangevoerde Entrecote met rode paprikasaus

Boordevol smaak, entrecote van graangevoerd Black Angus runderen.

Ingrediënten;

 

Voor vier personen

 

 

4 Entrecotes van circa 250 gram

2 tl paprikapoeder

2 tl gekneusde peperkorrels

1 glas rode wijn

8 el olijfolie

2 rode paprika's

4 tenen knoflook ongepeld

2 citroenen

 

 

 

Voorbereiden;

Haal de entrecote ruim van te voren uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen.

Verwarm de oven voor op 200°C 

Laat het vlees minimaal 1 uur marineren;

Leg de entrecote in een ondiepe schaal en bestrooi met paprika poeder, peperkorrels en wrijf in met olijfolie en de rode wijn.

Maak de paprika's schoon en halveer ze.

 

Bereiden;

Voorzie de paprika en de tenen (ongepelde) knoflook van olijfolie en rooster ze in de hete oven of op een BBQ in ca 15-20 minuten tot ze gerimpeld of zwartgeblakerd zijn.

Ontvel de paprika en leg ze in een blender of keukenmachine. Knijp de knoflookteentjes leeg bij de paprika. Blender tot een glad geheel. Voeg 1tl paprikapoeder toe, sap van 1/2 citroen, en 2-3 el olijfolie peper en zout en meng tot gladde saus.

Rooster de entrecote op de BBQ of bak in een hete pan op hoog vuur beide zijde 3 minuten voor medium-rare.

Snijd de overige stukken citroen in dikke plakken en verwijder de pitjes.

Laat het vlees minimaal 5 minuten rusten op een warm bord met aluminiumfolie.

Serveer de entrecote met de saus en de citroenschijven.

Eet smakelijk,

Laat een reactie achter

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »