29 May 2018

Gerookte tri tip met gepofte groenten

Ingrediënten voor 4 personen

1 tri tip steak van ongeveer 1 kg

2 el olijfolie

 

Voor de rub:

2 teentje knoflook

2 el zeezout

1 tl zwarte peper

1 tl paprikapoeder

1 tl suiker

 

Voor de groenten:

1 courgette

1 aubergine

1 rode puntpaprika

2 uien

2 el extra vergine olijfolie

zeezoutvlokken

 

Nodig:

pecan chunk of rooksnipper

 

Koop je tri tip hier!

Tri Tip

Een driehoekig stukje vlees inderdaad. Ook wel het ezelstuk genoemd. Ja, waarom eigenlijk een ezelstuk? Sommige vrouwen krijgen het cadeau omdat het een stukje vlees is waar je eigenlijk niets fout mee kan doen. Tri tip of ezelstuk is geweldig veelzijdig. Je kunt het grillen, braden bakken. Tip van LeJean snijd hem haaks op de draad!

 

Bereiding

  1. Haal het vlees uit de koelkast, verwijder de verpakking en laat het vlees op temperatuur komen.
  2. Steek intussen de barbecue aan en verwarm voor indirect garen tot een temperatuur van 120 ˚C. Pel voor de rub de knoflook, hak de teentjes fijn en meng ze met de overige ingrediënten voor de rub.
  3. Bestrijk de tri tip met de olijfolie en wrijf het vlees met de rub in. Leg een pecan chunk tussen de gloeiende houtskool of strooi er een flinke hand rooksnippers over. Plaats een hitteschild als je met een kamado werkt voor indirecte garing. Leg het rooster in je barbecue en leg hier de tri tip steak op. Steek de pen van een kernthermometer tot in de kern van het dikste gedeelte van het vlees en sluit de deksel van je barbecue. Stel de kerntemperatuur in op 55 °C voor een medium-rare garing.
  4. Leg na ongeveer 30 minuten de groenten naast het vlees.
  5. Haal de tri tip uit de barbecue als de kerntemperatuur is bereikt (dit duurt ongeveer 1,5 uur) en dek losjes af met aluminiumfolie. Laat het vlees ongeveer 15 minuten rusten. Haal de groenten uit de barbecue. Pel de ui en snijd in partjes en snijd e overige groenten in stukjes. Meng ze door elkaar, besprenkel met de olijfolie en bestrooi met zeezoutvlokken naar smaak.
  6. Snijd het vlees dwars op de draad in plakjes en serveer met de gepofte groenten.

 

Laat een reactie achter

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »