23 April 2018

Gegrilde ribeye met tomatensalsa, guacamole en tortilla wraps

Recept Ribeye steak

Gegrilde ribeye steak met tomatensalsa, guacamole en torilla wraps

 

Ingrediënten voor 4 personen

4 ribeyes van ca. 250 g

8 tortilla wraps

150 g sour cream

200 g guacamole

 

Voor de marinade:

4 limoenen

2 teentjes knoflook

1 klein bosje koriander

2 el olijfolie

2 tl gedroogde oregano

4 tl gemalen komijn

2 tl versgemalen zwarte peper

 

Voor de tomatensalsa:

1 ui

5 trostomaten

1 teentje knoflook

½ rode chilipeper

¼ bosje koriander

1 el honing

 

Bereiding

  • Halveer de limoenen en pers het sap uit. Pel de knoflook en pers de teentjes uit. Hak de blaadje van de koriander fijn. Meng alle ingrediënten voor de marinade. Leg de ribeyes in een ondiepe schaal en schenk de marinade erover. Wentel de ribeyes goed door de marinade en laat ze minstens 1 uur marineren.

 

  • Steek de barbecue aan en verwarm, bij voorkeur met een gietijzeren rooster, tot een temperatuur van 220 ˚C.

 

  • Pel en snipper intussen voor de salsa de ui. Halveer de tomaten en schep het zaad eruit. Snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Pel de knoflook en hak fijn. Snijd de peper in dunne ringetjes en pluk de blaadjes van de koriander en hak ze fijn. Meng alle fijngesneden en -gehakte ingrediënten door elkaar en meng er de honing en peper en zout naar smaak door.
  • Veeg de overtollige marinade van de ribeyes, leg ze op het rooster en gril ze 2-3 minuten aan beide kanten voor een medium-rare garing. Als je een mooie grilruit wilt kun je het vlees na ongeveer 1-1,5 minuut een kwartslag draaien.

 

  • Haal de ribeyes van de barbecue en dek ze losjes af met aluminiumfolie. Laat ze 5 minuten rusten. Verwarm intussen de tortilla wraps kort op het rooster van de barbecue.

 

  • Snijd de ribeyes in plakjes en bestrooi met peper en zout. Serveer met de tomatensalsa, tortillawraps, de sour cream en guacamole.

 

Koop jouw ribeyes hier!

 

Laat een reactie achter

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »