Gratis verzending v.a. 60,00
Kies je eigen bezorgmoment
Bezorging tussen 17:00-22:30 uur
9.3Kiyoh
Toegevoegd aan winkelwagen
Bewerk winkelmandje Ga verder met winkelen
Meer over lamsvlees uit Nieuw-Zeeland

Meer over lamsvlees uit Nieuw-Zeeland

minuten lezen

Zeg jij Pasen, zeggen wij lamsvlees! Lamvlees wordt namelijk veel gegeten tijdens feestdagen, vooral tijdens Pasen dus. Het is een feestelijk en heerlijk stukje vlees dat ook nog eens heel veelzijdig is. Maar wat maakt ons lamsvlees zo bijzonder en hoe bereid je het?

Wat is lamsvlees?

Wat is lamsvlees precies? Lamsvlees is vlees van een jong schaap, meestal jonger dan 1 jaar oud. Hoe ouder het lam (of schaap), hoe scherper de smaak. Omdat veel mensen die scherpe smaak niet lekker vinden, wordt er voornamelijk lamsvlees gegeven.

De smaak van lamsvlees

Onze heerlijke stukken lamsvlees zijn niet alleen natuurlijk mager, maar ook afkomstig van de best smakende delen van het dier. Dat betekent dat ze altijd zoet, sappig en mals zijn. Elk stuk van het lam wordt vakkundig geselecteerd met de smaakpapillen van fijnproevers in het achterhoofd. Daarna wordt het vakkundig verpakt om de smaak vast te houden en de versheid te behouden.

Lamsvlees uit Nieuw-Zeeland

Al ons lamsvlees komt uit Nieuw-Zeeland. Nu vraag je je misschien af waarom ons vlees van zo ver komt. Dat leggen we je graag uit. Het zit zo: de lammeren worden in Nieuw-Zeeland – op de Silver Fern Farms – gehouden zoals de natuur het heeft bedoeld: op weelderige, groene weiden in zuiver klimaat. Op de Silver Fern Farms kunnen ze het hele jaar door buiten grazen op hele grote stukken land. Hierdoor is er bijvoorbeeld geen antibiotica nodig om te dieren gezond te houden. Dat is beter voor jou en voor het dier. Meer weten? Hier lees je meer over onze visie.
Lam-Silver-Fern-Farms-LeJean-online-slager

De Silver Fern Farms

De lammeren groeien dus op de Silver Fern Farms op. Dit is niet zomaar een plek: hier geven de om de dieren en de natuur. Net zoals wij. Ze staan voor respect, vaardigheid en expertise, oorsprong, minder is meer en natuurlijkheid. Klinkt dat nog een beetje vaag? We leggen hun normen kort uit:
- Respect: het eten wat we eten verdient de grootst mogelijke zorg en respect bij elke stap;
- Vaardigheid en expertise: Silver Fern Farms gelooft dat haar expertise een betere ervaring geeft met rood vlees;
- Oorsprong/bron: het beste rood vlees komt uit Nieuw- Zeeland;
- Minder is meer: Silver Fern Farms neemt de tijd om het goede te zien in eenvoudige dingen;
- Natuurlijk(heid): de beste voedingsmiddelen zijn natuurlijk geproduceerd en gemaakt.

Kwaliteitsvlees

Silver Fern Farms gaat voor kwaliteitsvlees, maar hoge kwaliteit ontstaat niet zomaar. Daarom heeft Silver Fern Farms kwaliteitsnormen ontwikkeld, het zogenaamde Silver Fern Farms Quality Mangement System. Een hele mond vol. Dit systeem is ontworpen om consequent hoge kwaliteitsproducten te leveren die ook voldoen aan de wettelijke eisen.
Belangrijke elementen omvatten toewijding en de naleving van kwaliteitsnormen door management en medewerkers, evaluaties van de prestaties en een focus op continue verbetering. Silver Fern Farms past de beginselen van HACCP toe om de voedingsbewerkingen te analyseren, zodat elke bewerkingsstap is gericht op de verwezenlijking van de voedselveiligheid.

Lamsvlees bereiden

Lamsvlees is niet alleen erg populair vanwege zijn smaak, maar ook vanwege zijn veelzijdigheid. Je kunt namelijk alle kanten op met lamsvlees. Zo is een lamsschenkel perfect om te stoven, een lamsschouder ideaal voor de oven en de lams T-bone heerlijk om te grillen.
Lam-lamsrack-LeJean-online-slager

Al ons lamsvlees wordt bevroren bij je thuisbezorgd. Zo kan jij het nog even in de vriezer te bewaren. Haal het de dag voordat je het lamsvlees wil bereiden uit de vriezer en laat het langzaam ontdooien in de koelkast. Haal het zo’n 30 minuten voor bereiding uit de koelkast, zodat het op kamertemperatuur kan komen.
Wist je dat wij een speciale manier hebben van invriezen? Dat noemen we de quick frozen (snelvriezen) methode. Bij 'normaal' invriezen is de temperatuur -12° C en bij quick frozen is dat -40° C. De quick frozen methode zorgt ervoor dat het vlees zo snel mogelijk doorvriest, zodat de vitaminen, mineralen, de smaak en sappigheid bewaard blijven. Wil je meer weten over de voordelen van quick frozen? Je leest het in deze blog.

Lamsvlees kopen bij LeJean

Het lekkerste en hoogste kwaliteit lamsvlees koop je bij LeJean. Wil je meer weten over ons lamsvlees? Stuur een mailtje naar [email protected] of bel +31 70 201 70 34. We beantwoorden je vraag graag.

Delen
Categorieën
Dagelijks vlees Rund Varken Gevogelte BBQ Lam Exotisch Seafood Halal Wild Toebehoren ★ Actie ★ Klantenservice Mijn account