Over de lamsschenkel
De lamsschenkel komt van de voor- en achterpoten van het lam. Dit deel heeft veel bewogen, waardoor het veel collageen bevat. Het collageen houdt het vlees lekker smeuïg. Dit maakt de lamsschenkel perfect om een smaakvolle bouillon van te trekken als basis voor een soep. Maar je kunt er ook een lekkere stoof van maken. Het bevat vlees, been en merg. Tijdens het bereiden van de lamsschenkel zal het been een mooie smaak aan het vlees geven.
Waar komt de lamsschenkel vandaan?
De lamsschenkel komt uit Nieuw-Zeeland. De dieren worden gehouden zoals de natuur dit bedoelt: op grote, groene weiden. De lammeren zijn grasgevoerd en met zorg opgegroeid door gepassioneerde Nieuw-Zeelandse boeren. Wil je meer weten over het lamsvlees van LeJean? Lees dan hier over de herkomst van het vlees.
Bereidingstips
Omdat lamsschenkel bindweefsel bevat, is het belangrijk om het lang te laten garen. Het collageen in het bindweefsel wordt hierdoor omgezet in gelatine waardoor het vlees lekker mals en sappig wordt. Het been en het merg in het been van de schenkels geven extra smaak af aan het vlees of je gerecht.
Contact
Mocht je nog vragen hebben over bijvoorbeeld deze lamsschenkel, is het natuurlijk geen enkel probleem om contact met ons op te nemen. Wij beantwoorden al je vragen namelijk met veel plezier. Je kunt je vraag sturen naar [email protected] of bel +31 (0)70 201 7034. We staan elke werkdag voor je klaar.
Deze lamsschenkels zijn van Halal geslachte lammeren.
Klik hier voor meer productinformatie.
- Merk: LeJean
- Artikelnummer: 4010113
- Herkomst: Nieuw-Zeeland
- Houdbaarheid: 4 Maanden na ontvangst
- Leveringsconditie: Diepvries / Quickfrozen
- Kiloprijs: € 23,49
- Samenstelling: 100% Lamsvlees
