Gratis verzending v.a. 60,00
Kies je eigen bezorgmoment
Bezorging tussen 17:00-22:30 uur
9.3Kiyoh
Toegevoegd aan winkelwagen
Bewerk winkelmandje Ga verder met winkelen
Alles over struisvogelvlees

Alles over struisvogelvlees

minuten lezen

Altijd al benieuwd geweest naar de smaak van struisvogel? Dit is je kans! Met het struisvogelvlees van LeJean ben je verzekerd van 100% struisvogelvlees van dieren die opgroeien met genoeg ruimte en geen antibiotica of hormonen toegediend krijgen. Meer weten? Lees snel verder!

Over de struisvogel

De struisvogel is - zoals de naam al verraad - een vogel. Het is niet alleen de snelste loopvogel, maar ook nog eens het snelste landdier op 2 poten! Ze kunnen 30 minuten lang 50 km per uur rennen. Ze leven voornamelijk in droge gebieden in Afrika. 

Waar komt het struisvogelvlees vandaan?

De struisvogels van LeJean zijn vrolijke en gezonde vogels die leven in een natuurlijke omgeving op de Buffelskom boerderij in Zuid-Afrika. Hier leven de struisvogels op natuurlijke en grote zandvlaktes en worden ze geïsoleerd van andere struisvogels. Hierdoor zullen de struisvogels niet ziek worden en blijven ze gezond. Dat betekent ook dat de struisvogels geen antibiotica of bijvoorbeeld hormonen toegediend krijgen. 
Kwaliteit en liefde voor de dieren staat bij de Buffelskom Boerderij op één. Want zij geloven: hoe beter de struisvogels behandeld worden, hoe beter de kwaliteit van het vlees. De struisvogels kunnen eten wat en wanneer ze willen en ze krijgen hoge kwaliteit maïs en luzerne.
De struisvogels worden genummerd, zodat elk stuk vlees te traceren is. Daarnaast voldoet de Buffelskom boerderij aan de normen die door de EU en overheid in Zuid-Afrika worden opgelegd. 

Waar smaakt struisvogel naar?

De unieke smaak van struisvogelvlees maakt dat het populair is over de hele wereld. Struisvogel smaakt een beetje naar ossenhaas: het heeft een grove structuur en is supermals. Wist je dat struisvogelvlees een mager stukje vlees is? Het is daarnaast ook rijk aan proteïnen en ijzer en het is cholesterolarm. Ondanks dat struisvogel weinig vet bevat, is het erg smaakvol. 

Hoe struisvogelvlees bereiden?

Struisvogelvlees is goed te combineren met verschillende ingrediënten en is principe eenvoudig te bereiden, waardoor het voor iedereen mogelijk wordt om een heerlijk stuk exotisch vlees op tafel te zetten. Bij online slager LeJean vind je verschillende delen van de struisvogel die elk om een andere bereiding vragen. Voor welk stuk je ook kiest: zorg ervoor dat het vlees goed ontdooid en op kamertemperatuur is voordat je begint met de bereiding.

De struisvogel steak is het beste te bereiden in de grillpan of op de bbq. Rooster of bak de steak 1 minuut op hoog vuur en laat het vervolgens zo'n 3 minuten minuten braden op wat lagere temperatuur. Draai de steaks regelmatig om. Laat het vlees na de bereiding rusten in aluminiumfolie. Het struisvogel stoofvlees moet daarentegen juist langzaam bereid worden.

De struisvogel eye filet is het beste te bereiden in de pan. Smelt roomboter in een pan op middelhoog vuur, steek een kerntemperatuurmeter in de eye filet en gaar totdat de kerntemperatuur 54 °C is. Blijf de eye filet ondertussen goed bewegen. Hier vind je een recept van struisvogel eye filet met bietencarpaccio.

Struisvogel kopen Nederland

Struisvogel kopen doe je bij online slager LeJean. Wil je meer weten of heb je een vraag? Twijfel dan niet om contact met ons op te nemen. Wij zijn zowel telefonisch als via e-mail bereikbaar of je kunt gebruikmaken van de chatfunctie op onze website. Bestel vandaag nog snel en eenvoudig struisvogel vlees bij LeJean.

Delen
Categorieën
Dagelijks vlees Rund Varken Gevogelte Wild Lam Exotisch Seafood Halal BBQ Toebehoren ★ Actie ★ Klantenservice Mijn account