Gratis verzending v.a. 65,00
Kies je eigen bezorgmoment
Bezorging tussen 17:00-22:30 uur
9.3Kiyoh
Toegevoegd aan winkelwagen
Bewerk winkelmandje Ga verder met winkelen
Alles over struisvogelvlees

Alles over struisvogelvlees

minuten lezen

Alles over struisvogelvlees

Struisvogelvlees is misschien niet het eerste waar je aan denkt als je denkt aan lekker vlees. Maar we beloven je dat de smaak en malsheid je zal verbazen. Als je benieuwd bent naar de smaak van struisvogelvlees, dan is dit je kans. Met het struisvogelvlees van LeJean ben je namelijk zeker van 100% struisvogelvlees dat komt van struisvogels die opgroeien met genoeg ruimte en geen antibiotica of hormonen toegediend krijgen. In deze blog leer je alles over struisvogelvlees.

Over de struisvogel

Struisvogels zijn – je raadt het niet – vogels. De struisvogel is de grootste vogel ter wereld. Dat is niet de enige prijs die ze winnen, want ze zijn ook nog eens het snelste landdier op 2 poten. Ze kunnen 30 minuten lang 50 km per uur rennen. Hun enorme ogen zijn groter dan hun hersenen en ze kunnen daardoor roofdieren supersnel spotten. Omdat struisvogels geen tanden hebben, slikken ze stenen. Dit helpt om voedsel in hun maag te vermalen. Hele bijzonere dieren dus!

Ondanks dat struisvogels gevogelte is, valt het vlees in ons assortiment onder exotisch vlees, samen met o.a. zebravlees, kangoeroevlees en bizonvlees. Exotisch vlees is namelijk vlees dat niet in Nederland verkrijgbaar is.

struisvogel

Waar komt het struisvogelvlees vandaan?

Jaren geleden kwam struisvogelvlees voornamelijk uit Zuid-Afrika, maar wegens ziekten is deze export gestopt. Ons struisvogelvlees is afkomstig van duurzaam gekweekte struisvogels uit Polen. Hier krijgen ze natuurlijk voedsel, dus zonder toevoeging van groeihormonen of antibiotica. Het vlees is zorgvuldig verwerkt volgens de hoogste kwaliteitsnormen, wat resulteert in een mager en eiwitrijk product dat boordevol voedingswaarde zit.

Is struisvogelvlees gezond?

Struisvogelvlees is erg mager en heeft een lager vetgehalte dan rundvlees en varkensvlees. Ondanks dat struisvogel weinig vet bevat, is het erg smaakvol. Daarnaast bevat het vlees veel eiwitten en is het rijk aan vitamine B. Verder is struisvogelvlees laag in cholesterol.

Waar smaakt struisvogel naar?

Misschien wel de meest gestelde vraag: waar smaakt struisvogel naar? Struisvogel smaakt een beetje naar ossenhaas: het heeft een grove structuur en is supermals. Het is milder, fijner en zachter dan rundvlees. Struisvogelvlees heeft een lichte, natuurlijke zoetheid. Het smaakt ook heel anders dan ander exotisch of wild vlees. Omdat het geen typisch wild of exotische smaak heeft, is het een heel veelzijdig stuk vlees wat je op allerlei manieren kunt bereiden.

Struisvogelvlees bereiden

Struisvogelvlees is goed te combineren met verschillende ingrediënten en is principe eenvoudig te bereiden, waardoor het voor iedereen mogelijk wordt om een heerlijk stuk exotisch vlees op tafel te zetten.

Bij online slager LeJean vind je verschillende delen van de struisvogel, namelijk de steak, filet en stoofvlees. Elk stuk vraagt om een andere bereiding. Voor welk stuk je ook kiest: zorg ervoor dat het vlees goed ontdooid en op kamertemperatuur is voordat je begint met de bereiding.

Struisvogel steak/fan filet

De struisvogel steak is niet geportineerd in steaks. Je kunt er dus voor kiezen om de fan filet in zijn geheel te bereiden of zelf in steaks te snijden. Bereid de fan filet in de grillpan of op de bbq. Rooster of bak de steak 1 minuut op hoog vuur en laat het vervolgens zo'n 3 minuten braden op een wat lagere temperatuur. Draai de steaks regelmatig om. Laat het vlees na de bereiding rusten in aluminiumfolie.

Struisvogel stoofvlees

Het struisvogel stoofvlees moet daarentegen juist langzaam gegaard worden in een bouillon met groente naar keuze. Denk bijvoorbeeld aan ui, knoflook, wortels en selderij. Serveer met aardappelpuree, rijst of brood.

Struisvogel filet

De struisvogel filet is het beste te bereiden in de pan. Smelt roomboter in een pan op middelhoog vuur, steek een kerntemperatuurmeter in de filet en gaar totdat de kerntemperatuur 54 °C is. Blijf de filet ondertussen goed bewegen. Verras je smaakpapillen met ons recept van struisvogel filet met bietencarpaccio.

struisvogels op vlakte

Struisvogelvlees bij LeJean

De unieke smaak van struisvogelvlees maakt dat het populair is over de hele wereld. Wil jij het ook een keer proberen? Struisvogelvlees kopen doe je bij online slager LeJean. Twijfel niet om contact met ons op te nemen als je een vraag hebt. Wij zijn zowel telefonisch als via e-mail bereikbaar of je kunt gebruikmaken van de chatfunctie op onze website. Bestel vandaag nog snel en eenvoudig struisvogel vlees bij LeJean.

 

 

Delen
Categorieën
Dagelijks vlees Rund Varken Gevogelte Wild Lam Exotisch Seafood Halal BBQ Toebehoren ★ Actie ★ Klantenservice Mijn account