Over de kangoeroe steak
De kangoeroesteak, oftewel biefstuk van de kangoeroe, is gesneden van de bovenbil van de kangoeroe. Kangoeroe vlees bevat veel ijzer en proteïnen en weinig vet. De kangoeroe steak is mals en sappig. De smaak van kangoeroevlees is een beetje zoetig en rokerig. Het komt redelijk overeen met ander wild.
Waar komt de kangoeroe steak vandaan?
Deze kangoeroe steak komt van gecertificeerde herkomst: GMP Australië. Omdat in Australië Kangoeroe een 'plaag' is, is het vlees behalve wild en gezond, ook vrij economisch. Ons kangoeroevlees is 100% natuurlijk. De kangoeroe leeft in het wild in Australië en is hierdoor puur scharrelvlees. 100 gram kangoeroe steak bevat 109 kcal, 0,0 gram koolhydraten, 26 gram eiwitten en 0,6 gram vet. Kangoeroevlees bevat daarnaast veel ijzer.
Algemene bereidingswijze
1. Ontdooi de kangoeroesteaks in de koelkast gedurende 24 uur.
2. Verwijder de verpakking en laat het vlees minimaal 30 minuten voor bereiding afgedekt op kamertemperatuur komen.
3. Doe een paar eetlepels olijfolie in de pan.
4. Bak de kangoeroe steak op hoge temperatuur in 2 minuten aan beide zijden bruin.
5. Doe de steak voor 4 tot 6 minuten in een ovenbestendige schaal/pan in een voorverwarmde oven van 150°C (dit is een medium rare bereiding).
6. Laat het vlees nog 6 minuten rusten onder een theedoek of aluminium folie voor het aansnijden.
Tip: prik niet met een vork in het vlees, zo blijven sappen en smaak behouden.
Hulp nodig bij het bestellen?
Combineer jouw favoriete producten en bestel eenvoudig jouw kangoeroesteak online. Bij besteding van €60 is de verzending gratis. In de meeste gevallen leveren we dezelfde dag, wel zo handig! Heb je een vraag en/of opmerking over één van onze producten? Neem dan contact met ons op via [email protected] of bel naar 070 201 7034.
- Merk: LeJean
- Artikelnummer: 5050102
- Herkomst: Australië
- Houdbaarheid: 4 maanden na ontvangst
- Leveringsconditie: Diepvries
- Kiloprijs: € 27.99
- Samenstelling: 100% Kangoeroevlees
