Kies je eigen bezorgmoment
Gratis verzending v.a. 50,00
Wekelijkse acties in de nieuwsbrief
Gratis afhalen in de winkel
9.3Kiyoh
Toegevoegd aan winkelwagen
Bewerk winkelmandje Ga verder met winkelen
LeJean

Hele kalkoen

33,79

Trager gegroeide kalkoen, Diepe, rijke smaak en sappige textuur. De echte klassieker!
De kalkoenen wegen circa 2.4-2.6 kilogram.

Op voorraad (2)
- +
Kies je eigen bezorgmoment
Gratis verzending v.a. 50,00
Wekelijkse acties in de nieuwsbrief
Gratis afhalen in de winkel
Beschrijving Hele kalkoen

Hele Kalkoen

De kalkoen komt oorspronkelijk uit Noord-Amerika. De kalkoenen werden al gedomesticeerd door Indiase volkeren. Een mannelijke kalkoen kan tot 10 kg wegen, terwijl de vrouwtjes tot 4 kg kunnen wegen. De kalkoen is tussen de 10 en 12 jaar oud en is wijdverspreid over de wereld van Canada, over de VS tot het noorden van Mexico. Tussen 1699 en 1735 werden de eerste kalkoenen gegeten in Nederland. Het is echter de vraag of de dieren wild waren of tam.

Kalkoenen zijn overdag actief en leven tijdens het broedseizoen zeer sociaal in groepen kippen of mannetjes met 6 tot 20 dieren. De pikorde bepaalt welke rol de kalkoenen spelen binnen de groep. Overdag leeft de kalkoen op de grond, 's avonds van de grond af. De jonge dieren voeden zich aanvankelijk alleen met insecten. Dat kunnen tussen de 2000 en 3000 stuks per dag zijn. Volwassen dieren daarentegen hebben een ander dieet: ze eten in de zomer bijna uitsluitend plantaardig. Insecten zijn slechts een aanvulling op een volwassen kalkoen.

Onze heerlijk malse kalkoen wordt in de Franse Loire langzaam gekweekt op een puur, plantaardig dieet van granen en zaden om zijn superieure smaak en sensationele textuur te bereiken. 
 
In de Amerika wordt de kalkoen traditioneel gebakken en gevuld als kalkoen voor Thanksgiving. In Nederland is het gebruik van de kalkoen in zijn geheel een echte kersttraditie. 
 
Onze kalkoen komt uit Frankrijk en wordt diepvries geleverd.
 
Inspiratie voor een recept? bekijk ons heerlijk recept
 
TIP: Ontdooi je kalkoen langzaam in de koelkast, 8uur per 1000 g - ongeveer 24 uur.
TIP: Controleer of het vlees gaar is door een thermometer in het dikste deel van de kalkoen te steken. Wanneer deze 72˚C aangeeft is hij overal perfect gaar.
 

Bereiding hele kalkoen (3 tot 4 uur)

  1. Ontdooi de kalkoen in de koelkast gedurende 24 uur, breng de kalkoen 30 minuten voor bereiding op kamertemperatuur
  2. Haal de Kalkoen uit de verpakking en Vul en kruid de kalkoen naar smaak.
  3. Verwarm de oven voor op 220˚C.
  4. Vet de kalkoen goed in met boter.
  5. Braad de kalkoen per 500 gram 30 minuten tot een kerntemperatuur van 72˚C.
  6. Haal de gare kalkoen uit de oven en laat het vlees onder aluminiumfolie nog circa 25 minuten rusten.
  7. Bedruip af en toe met het braadvocht.

De hele Kalkoen van LeJean is:

  • Op natuurlijke wijze opgegroeid
  • Trager gegroeide kalkoen
  • Diepe, rijke smaak en sappige textuur
  • De echte klassieker!
  • Zonder enige toevoeging
Wij helpen je graag!
Stuur een e-mail [email protected]
1309 klanten geven ons een 9.3 op Kiyoh Kiyoh
Specificaties
  • Merk: LeJean
  • Artikelnummer: 3020101
  • Herkomst: Frankrijk
  • Houdbaarheid: 4 maanden na ontvangst
  • Leveringsconditie: Diepvries / Quickfrozen
  • Kiloprijs: € 10,99
  • Samenstelling: 100% Kalkoen
LeJean Hele kalkoen
Reviews Help ons en andere klanten door het schrijven van een review Je beoordeling toevoegen
N
Natalia Geplaatst op 03/12/2020

The best turkey we ever had! Nice white meat pretty much throughout with delicate flavor

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »
Categorieën
Rund Varken Gevogelte Wild Lam Exotisch Seafood Halal Toebehoren BBQ ★ Actie ★ Klantenservice Mijn account