Gratis verzending v.a. 60,00
Kies je eigen bezorgmoment
Levering tussen 17:00-22:00 uur
9.3Kiyoh
Toegevoegd aan winkelwagen
Bewerk winkelmandje Ga verder met winkelen
LeJean

Hazenbout

7,05

Let op: dit betreft een enkele bout zonder rugstuk en bevat geen vlies. Fijn van structuur, mals en uitzonderlijk van smaak.

Op voorraad (211)
- +
Voor 10:00u besteld, zelfde dag geleverd
Gratis verzending v.a. 60,00
Kies je eigen bezorgmoment
Gratis afhalen in de winkel
Beschrijving Hazenbout

Over de hazenbout

De hazenbout is een mooi donkerrood stuk vlees dat afkomstig is van wilde hazen. Het vlees heeft een karakteristieke smaak en zal zonder twijfel in de smaak vallen. De hazenbout heeft een krachtige smaak en deze smaak is terug te leiden naar het voedingspatroon van deze wilde dieren. Doordat de hazen alleen natuurlijk voedsel eten, heeft het vlees een sterke wildsmaak. Laat je gasten (en natuurlijk jezelf) versteld staan van de heerlijke gerechten die je door middel van een hazenbout op tafel kunt zetten.

Waar komt de hazenbout vandaan?

De hazenbouten uit ons assortiment zijn afkomstig van wilde hazen die leven in Argentinië. In tegenstelling tot konijnen, zijn hazen altijd wild. Dit komt doordat het dan ook onmogelijk is om hazen te fokken. In Argentinië leven de hazen in uitgestrekte vlaktes, waar ze volledig onder natuurlijke omstandigheden opgroeien. Zo eten de hazen alleen natuurlijke producten, zoals grassen, kruiden, maar bijvoorbeeld ook schors, paddenstoelen, en vruchten zoals appels en bessen. Vooral wilde kruiden vallen erg in de smaak. De natuurlijke leefomgeving en de leefomstandigheden zorgen er dan ook voor dat je 100% natuurvlees in huis haalt. Let op: het betreft hier een enkele bout, zonder vlies. 

Algemene bereidingswijze

Het is zowel mogelijk om een hazenbout in de oven als in de pan te bereiden. Het vlees is zich ideaal om te stoven. Houd voor beide bereidingswijzen een kerntemperatuur aan van 82 ºC en start altijd met het rondom bruin bakken van het ontdooide vlees in een pan met olie, waarbij je halverwege een klont roomboter toevoegt. Voor de bereiding in de oven leg je de hazenbouten in een ovenschaal. Giet hier vervolgens braadvet overheen en laat het vlees langzaam garen op een oventemperatuur van 120 ºC. Besprenkel het vlees tussentijds met braadvet en op het moment dat er een kerntemperatuur van 65 ºC is bereikt voeg je water toe, zodat de bouten volledig worden ondergedompeld. Voeg tot slot azijn toe en stoof de bouten totdat de kerntemperatuur is bereikt.

Meer weten?

Bij LeJean VleesAtelier kan je terecht als je een overheerlijke hazenbout wilt aanschaffen. Mocht je nog vragen hebben, is het natuurlijk geen enkel probleem om contact met ons op te nemen voor meer informatie. Contact opnemen is zowel telefonisch als via e-mail mogelijk. Bel naar +31 (0)70 201 7034 of stuur een e-mail naar [email protected] en wij voorzien je graag van alle informatie over de hazenbout uit ons assortiment.

Wij helpen je graag!
Stuur een e-mail [email protected]
1309 klanten geven ons een 9.3 op Kiyoh Kiyoh
Specificaties
  • Merk: LeJean
  • Artikelnummer: 7060103
  • Herkomst: Argentinië
  • Houdbaarheid: 6 maanden na ontvangst
  • Leveringsconditie: diepvries
  • Kiloprijs: € 18.89
  • Samenstelling: 100% Hazenvlees
LeJean Hazenbout
Reviews Help ons en andere klanten door het schrijven van een review Geen reviews gevonden Je beoordeling toevoegen
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »
Categorieën
Dagelijks vlees Rund Varken Gevogelte Wild Lam Exotisch Seafood Halal BBQ Toebehoren ★ Actie ★ Klantenservice Mijn account