Over ganzenvet
Ganzenvet of graisse de d'oie wordt al eeuwenlang gebruikt en staat bekend om zijn geweldige kenmerken. Maar waarvoor gebruik je ganzenvet eigenlijk? Ganzenvet is te gebruiken om bijvoorbeeld vlees of aardappeltjes in te bakken. Het grootste verschil tussen ganzenvet, boter en olie is dat ganzenvet een veel hoger rookpunt heeft. Hierdoor kun je op hogere temperaturen bakken, braden en schroeien zonder rook te veroorzaken of de smaak aan te tasten. Met ganzenvet krijgt je gerecht ook nog eens een heerlijke aroma en knapperige korst.
Ganzenvet wordt niet alleen hiervoor gebruikt, want het wordt ook gebruikt om eendenbouten te konfijten en weef wellington te maken. Ganzenvet wordt zelfs gebruikt in veel banket recepten en desserts! Er is dus heel veel mogelijk met ganzenvet.
Een ander verschil met boter en olie is dat ganzenvet veel enkelvoudig onverzadigde vetten en linolzuur bevat. Dit maakt dat ganzenvet het gezondere alternatief is voor boter of olie.
Waar komt ganzenvet vandaan?
Deze ganzenvet bestaat uit 100% puur ganzenvet. De ganzen groeien op in Duitsland, waar ze vrij kunnen rondlopen. Het ganzenvet is verpakt in een hersluitbare glazen pot. Dit maakt het extra makkelijk om te bewaren. Deze ganzenvet kun je tot 4maanden op een droge en koele plek bewaren. Wanneer je de pot hebt geopend kun je het vet beter in de koelkast bewaren en snel consumeren.
- Merk: LeJean
- EAN: 4260660371803
- Artikelnummer: 3060112
- Herkomst: Duitsland
- Houdbaarheid: 3 maanden na ontvangst
- Leveringsconditie: Houdbaar
- Kiloprijs: €29.39
- Samenstelling: Ganzenvet, zout
