Gratis verzending v.a. 60,00
Kies je eigen bezorgmoment
Levering tussen 17:00-22:00 uur
9.3Kiyoh
Toegevoegd aan winkelwagen
Bewerk winkelmandje Ga verder met winkelen
LeJean

Hele fazant

10,99

Hele fazant met een fijne en kruidige smaak. Een mooi wild product en een feest om in zijn geheel op tafel te serveren.

Op voorraad (2)
- +
Voor 10:30u besteld, zelfde dag geleverd
Gratis verzending v.a. 60,00
Kies je eigen bezorgmoment
Gratis afhalen in de winkel
Beschrijving Hele fazant

Over de hele fazant

Niets gaat boven de fijne, kruidige en aromatische smaak van wilde fazanten. Vooral als die zich hun hele leven tegoed hebben gedaan aan bessen en kruiden. Het vlees van de fazant is lichtbruin van kleur en is mager. Het borstvlees wordt daarom vaak omwikkeld met vetspek (barderen) om ervoor te zorgen dat het eindresultaat niet te droog wordt. Fazant is mager, rijk aan ijzer en eiwit, maar mager. Het is een veelzijdig product en een fantastisch lekker alternatief voor kip. Een panklare hele Fazant is klaar voor gebruik en kan direct de oven in. Fazant is goed te combineren met verschillende smaken zoals: laurier, cayennepeper, kruidnagel, knoflook, jeneverbessen, prei, citroengras, ui, zwarte en witte en groene peperkorrels, paprika, rozemarijn, salie, tijm.
Het gewicht van een hele fazant varieert tussen 600 en 900 gram en is voldoende voor drie personen.

Algemene bereidingswijze

Een panklare Fazant is een zeer magere vogel en drogen snel uit tijdens de bereiding, het is daarom erg belangrijk om de Fazant niet te lang te verhitten, omdat dit de smaak en malsheid van het product zal verminderen. Om te voorkomen dat de vogel uitdroogt tijdens de bereiding, kun je doorregen spek op de borst en poten leggen van de fazant.

  1. Laat de fazant 12 uur voor bereiding in de koelkast ontdooien.
  2. Verwarm de oven voor op 200 °C
  3. Kruid de fazant naar keuze en wrijf in met olijfolie
  4. Bedek de magere delen (borst en bout) met doorregen spek.
  5. Zet de fazant in een ovenschaal en in de warme oven voor ca 20 minuten bedruip regelmatig
  6. Zet de oven na 20 minuten terug op 180 °C
  7. Gaar nog 35 - 40 minuten terwijl u regelmatig bedruipt.
  8. Verwijder 15 minuten voor het einde van de bereiding het spek zodat het vel krokant wordt.
  9. Haal de fazant uit de oven en dek af met aluminiumfolie en laat minstens 10 minuten rusten alvorens te serveren.

Tip: Serveer met gebakken aardappelen, seizoensgroenten en jus.

Op zoek naar een lekker recept? Klik hier voor een recept met fazant in chili- en tomatensaus. Gemaakt door Chef Norman Musa!

Eenvoudig thuisbezorgd

Wil je meer weten over de hele fazant? Hier vind je de productspecificaties. Heb je een vraag? Neem dan contact met ons op. Je kunt ons bellen via 070-2017034 of stuur een mailtje naar [email protected] Bestel vandaag nog het lekkerste wildvlees en ga voor een culinaire beleving. Wanneer je vóór 10.30 uur bestelt, kan je je bestelling vanavond al in huis hebben. Zo kun je morgen al aan de slag met de bereiding van je diner.

Wij helpen je graag!
Stuur een e-mail [email protected]
1309 klanten geven ons een 9.3 op Kiyoh Kiyoh
Specificaties
  • Merk: LeJean
  • Artikelnummer: 7040101
  • Herkomst: Verenigd Koninkrijk
  • Houdbaarheid: 6 maanden na ontvangst
  • Leveringsconditie: Diepvries
  • Kiloprijs: € 14,65
  • Samenstelling: 100% Fazantenvlees
LeJean Hele fazant
Reviews Help ons en andere klanten door het schrijven van een review Geen reviews gevonden Je beoordeling toevoegen
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »
Categorieën
BBQ Rund Varken Gevogelte Lam Exotisch Seafood Halal Dagelijks vlees Wild Toebehoren ★ Actie ★ Klantenservice Mijn account