Kies je eigen bezorgmoment
Gratis verzending v.a. 50,00
Wekelijkse acties in de nieuwsbrief
Gratis afhalen in de winkel
9.3Kiyoh
Toegevoegd aan winkelwagen
Bewerk winkelmandje Ga verder met winkelen
LeJean

Hele Fazant

9,99

Hele fazant uit het Verenigd Koninkrijk. Een mooi wild product en een feest om in zijn geheel op tafel te serveren.

Op voorraad (2)
- +
Kies je eigen bezorgmoment
Gratis verzending v.a. 50,00
Wekelijkse acties in de nieuwsbrief
Gratis afhalen in de winkel
Beschrijving Hele Fazant

Over de hele fazant

Niets gaat boven de fijne, kruidige en aromatische smaak van wilde fazanten. Vooral als die zich hun hele leven tegoed hebben gedaan aan bessen en kruiden. Het vlees van de fazant is lichtbruin van kleur en is mager. Het borstvlees wordt daarom vaak omwikkeld met vetspek (barderen) om ervoor te zorgen dat het eindresultaat niet te droog wordt. Fazant is mager, rijk aan ijzer en eiwit, maar mager. Het is een veelzijdig product en een fantastisch lekker alternatief voor kip. Een panklare hele Fazant is klaar voor gebruik en kan direct de oven in. Fazant is goed te combineren met verschillende smaken zoals: laurier, cayennepeper, kruidnagel, knoflook, jeneverbessen, prei, citroengras, ui, zwarte en witte en groene peperkorrels, paprika, rozemarijn, salie, tijm

Het gewicht van een hele fazant varieert tussen 600 en 900 gram en is voldoende voor drie personen.

LeJean biedt ook de fazantenfilet aan

Hoe te bereiden

Een panklare Fazant is een zeer magere vogel en drogen snel uit tijdens de bereiding, het is daarom erg belangrijk om de Fazant niet te lang te verhitten, omdat dit de smaak en malsheid van het product zal verminderen. Om te voorkomen dat de vogel uitdroogt tijdens de bereiding, kun je doorregen spek op de borst en poten leggen van de fazant.

  1. Laat de fazant 12 uur voor bereiding in de koelkast ontdooien.
  2. Verwarm de oven voor op 200 °C
  3. Kruid de fazant naar keuze en wrijf in met olijfolie
  4. Bedek de magere delen (borst en bout) met doorregen spek.
  5. Zet de fazant in een ovenschaal en in de warme oven voor ca 20 minuten bedruip regelmatig
  6. Zet de oven na 20 minuten terug op 180 °C
  7. Gaar nog 35 - 40 minuten terwijl u regelmatig bedruipt.
  8. Verwijder 15 minuten voor het einde van de bereiding het spek zodat het vel krokant wordt.
  9. Haal de fazant uit de oven en dek af met aluminiumfolie en laat minstens 10 minuten rusten alvorens te serveren.

Tip: Serveer met gebakken aardappelen, seizoensgroenten en jus.

Op zoek naar een lekker recept? Klik hier voor een recept met fazant in chili- en tomatensaus. Gemaakt door Chef Norman Musa!

 

Productspecificaties

Eenvoudig thuisbezorgd
Bestel vandaag nog het lekkerste Wildvlees en ga voor een culinaire beleving. Wanneer je vóór 10.00 uur bestelt, ontvang je meestal je bestelling de volgende dag al in huis!. Zo kun je morgen al aan de slag met de bereiding van je diner met vrienden. Voor meer informatie kun je ook contact met ons opnemen. Dit doet u door te bellen naar 070-2017034 of door gebruik te maken van de chatfunctie.

 

 

Wij helpen je graag!
Stuur een e-mail [email protected]
1309 klanten geven ons een 9.3 op Kiyoh Kiyoh
Specificaties
  • Merk: LeJean
  • Artikelnummer: 7040101
  • Herkomst: Verenigd Koninkrijk
  • Houdbaarheid: 6 maanden na ontvangst
  • Leveringsconditie: Diepvries
  • Kiloprijs: € 14,27
  • Samenstelling: 100% Fazantenvlees
LeJean Hele Fazant
Reviews Help ons en andere klanten door het schrijven van een review Geen reviews gevonden Je beoordeling toevoegen
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »
Categorieën
Rund Varken Gevogelte Wild Lam Exotisch Seafood Halal Toebehoren BBQ ★ Actie ★ Klantenservice Mijn account