14 February 2019

Poussin À La Provençale

In 45 minuten ieder zijn eigen kippetje op bord.

Ingrediënten;

Voor 2 personen

2 Poussins

4 tomaten

1 groene paprika

1 courgette

6 teentjes knoflook

1 klein bosjes basilicum

50 g ontpitte zwarte olijven

3 el olijf olie

1 bouquet garni

zout, peper

 

 

 

Voorbereiding;

Haal de Poussins een 1/2 uur voor bereiding uit de koelkast

Leg de tomaten enkele seconden in kokend water en ontvel ze.

Snijd de tomaten open, verwijder de zaadjes en hak ze fijn.

Laat de olijven 5 minuten in heet water weken. Giet ze af.

Snijd de paprika open, was hem, verwijder steel, de zaadjes en de witte zaadlijst. Snijd de paprika in reepjes. 

Pel 6 tenen knoflook (indien aanwezig haal groene kern eruit) en plet ze.

Snijd de Poussins in de lengte middendoor.

 

Bereiding;

Verhit 2 eetlepels olijfolie in en pan op hoog vuur. Laat de halve Poussins gedurende 5 minuten aan elke kant bruin bakken.

Haal de Poussins uit de pan en houdt warm in aluminiumfolie.

Voeg een eetlepel olijfolie toe aan de hete pan. Laat de paprikareepjes gedurende 10 minuten zachtjes bakken.

Was de helft van het bosje basilicum.

Voeg de basilicum toe aan de pan samen met de knoflook, de tomaten, het bouquet garni, 1 snuifje cayennepeper en een beetje zout. Voeg als laatste de Poussins toe.

Dek de pan af en laat op laag vuur garen gedurende 25 minuten. Voeg 10 minuten voor het einde de olijven toe en breng op smaak met peper en zout.

Was en knip de resterende blaadjes basilicum en hak ze fijn.

Plaats de Poussins op een mooi bord of schaal met saus en bestrooi met de basilicum.

 

Tip;

Serveer dit gerecht met verse pasta, al dente gekookt en vermengd met room, geraspte Parmezaanse kaas en verse blaadje basilicum.

 

Laat een reactie achter

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »