Voorbereiding;
Bereidt de Iberico nek low & slow, er zijn veel manieren maar houdt rekening met een bereidingstijd van anderhalf uur per pond vlees. Kilo Iberico nek vergt dus minimaal 3 uur aan tijd.
Vlees klaar, dan kunnen we aan de slag;
Bereiding;
Leg in een vuurvaste ronde schaal de nacho's in een cirkel en bouw dit op. Bestrooi tussen de laagjes door de geraspte kaas.
Plaats de schaal even in een oven of op de BBQ totdat de kaas gesmolten is.
Snijdt ondertussen de ui en tomaat in blokjes. Besprenkel het geheel met wat olijfolie en strooi blaadjes van het takje tijm over het mengsel en laat dit even staan om in te trekken.
Als de kaas gesmolten is mogen de schijfjes jalapeno, guacamole, ui/tomaten mengsel en de pulled pork verdeeld worden over de nacho's.
Naar smaak besprenkelen met pittige saus
Ingrediënten;
100 gram pulled pork van Iberico nek
250 gram Nacho naturel
200 gram jonge geraspte kaas
1/2 rode ui, gesnipperd
1 grote tomaat in blokjes
1 EL olijfolie
200 gram guacamole (voorkeur vers zelf gemaakt)
1 Jalapeno in ringen
1 takje verse tijm
Met dank aan BK Photography