Gratis verzending v.a. 60,00
Kies je eigen bezorgmoment
Levering tussen 17:00-22:00 uur
9.3Kiyoh
Toegevoegd aan winkelwagen
Bewerk winkelmandje Ga verder met winkelen
Nacho's con Ibérico

Nacho's con Ibérico

minuten lezen

Ingrediënten

- (minimaal) 100 gram Iberico nek
- 250 gram nacho chips
- 200 gram jonge geraspte kaas
- 1/2 rode ui, gesnipperd
- 1 grote tomaat in blokjes
- 1 el olijfolie
- 200 gram guacamole (voorkeur vers zelf gemaakt)
- 1 jalapeño in ringen
- 1 takje verse tijm
Bereid de Ibérico nek low & slow. Houd daarom rekening met een bereidingstijd van anderhalf uur per 500 gram Ibérico nek. Een kg Ibérico nek bereiden duurt dus minimaal 3 uur.

Voorbereiding (Ibérico nek bereiden)

Je kunt de Ibérico nek langzaam garen in de oven, met een slowcooker, of op de bbq.

Pulled Ibérico pork op de bbq
1. Zorg ervoor dat het vlees goed ontdooid en op kamertemperatuur is voordat je 'm gaat bereiden. Laat de procureur daarom minimaal 36 uur voor bereiding in de koelkast ontdooien en 2 uur voor bereiding op kamertemperatuur komen.
2. Smeer de procureur in met kruiden of rub naar keus.
3. Bereid de bbq voor op indirect garen op 120 tot 130 °C.
4. Zet een schaaltje met een kleine laag water onder het rooster waar de Ibérco nek op gaat.
5. Leg de procureur op het rooster en steek een kerntemperatuurmeter in het vlees.
6. Als de kerntemperatuur 60 °C is, kan de het vlees een paar keer insmeren met jouw favoriete bbq saus.
7. Als de kerntemerpatuur 75 °C is, is het tijd om het in te pakken in aluminiumfolie. Leg daarna weer terug op het rooster.
8. Braad de Ibérico nek tot een kerntemperatuur van zo'n 85 tot 90 °C.
9. Pak de procureur voorzichtig uit, vang het vocht op in een schaaltje en leg het vlees nog 10 minuten op het rooster.
10. Leg het vlees op een (groot) bord of in een schaal, voeg het opgevangen vocht toe en smeer er nog wat bbq saus over.
11. Trek het vlees met 2 vorken uit elkaar.

Bereiding nacho's

1. Leg in een vuurvaste ronde schaal de nacho chips en pulled pork. Bouw dit op. Bestrooi tussen de laagjes door de geraspte kaas.
2. Plaats de schaal even in een oven of op de bbq, totdat de kaas gesmolten is.
3. Snijd ondertussen de ui en tomaat in blokjes. Besprenkel het geheel met wat olijfolie en strooi blaadjes van het takje tijm over het mengsel en laat dit even staan om in te trekken.
4. Als de kaas gesmolten, is mogen de schijfjes jalapeño, guacamole, het ui/tomaten mengsel en de rest van de pulled pork verdeeld worden over de nacho chips. 
5. Besprenkel met een (pittige) saus naar keus.

Eet smakelijk! 

Met dank aan BK Photography

Delen
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »
Categorieën
Dagelijks vlees Rund Varken Gevogelte Wild Lam Exotisch Seafood Halal BBQ Toebehoren ★ Actie ★ Klantenservice Mijn account