Gratis verzending v.a. 60,00
Kies je eigen bezorgmoment
Levering tussen 17:00-22:00 uur
9.3Kiyoh
Toegevoegd aan winkelwagen
Bewerk winkelmandje Ga verder met winkelen
LeJean

Ibérico nek | Ibérico procureur

44,19

Deze Ibérico nek, ook wel procureur genoemd, bevat geen been. Uniek in karakter en smaak door de rijke marmering van vet. Heerlijk om pulled pork van de maken.

Op voorraad (1)
- +
Voor 10:00u besteld, zelfde dag geleverd
Gratis verzending v.a. 60,00
Kies je eigen bezorgmoment
Gratis afhalen in de winkel
Beschrijving Ibérico nek | Ibérico procureur

Over de Ibérco nek

De Ibérico nek komt - hoe kan het ook anders - van de nek van het Spaanse Ibérico varken; achter de kop van het varken. De nek wordt ook wel de procureur genoemd. Barbecueliefhebbers maken hier graag pulled pork van. Het is prachtig gemarmerd, heeft erg veel smaak en is perfect voor een low & slow bereiding. Deze Ibérico nek van LeJean is exclusief de presa. Hier vind je de presa.

Waar komt de Ibérico nek vandaan?

Anders dan bij moderne fokrassen, wordt Ibérico varkensvlees doorkruist met fijne aderen van vet. Het mooi gemarmerde Ibérico varkensvlees is vergelijkbaar met Wagyu-runderen. De marmering maakt het vlees sappig en versterkt de mooie, nootachtige smaak. 

Algemene bereidingswijze op de bbq

Omdat de Ibérico nek echt werkvlees is, moet het low & slow gegaard worden. Dat kun je doen in de oven, met een slowcooker, of op de bbq. Let op: de voorbereiding duurt al een paar dagen en de bereiding kan ook uren duren. Neem dus de tijd. We leggen je graag uit hoe je pulled pork op de bbq maakt.

1. Zorg ervoor dat het vlees goed ontdooid en op kamertemperatuur is voordat je 'm gaat bereiden. Laat de procureur daarom minimaal 36 uur voor bereiding in de koelkast ontdooien en 2 uur voor bereiding op kamertemperatuur komen.
2.  Smeer de procureur in met kruiden of rub naar keus.
3. Bereid de bbq voor op indirect garen op 120 tot 130 °C.
4. Zet een schaaltje met een kleine laag water onder het rooster waar de Ibérco nek op gaat.
5. Leg de procureur op het rooster en steek een kerntemperatuurmeter in het vlees.
6. Als de kerntemperatuur 60 °C is, kan de het vlees een paar keer insmeren met jouw favoriete bbq saus.
7. Als de kerntemerpatuur 75 °C is, is het tijd om het in te pakken in aluminiumfolie. Leg daarna weer terug op het rooster.
8. Braad de Ibérico nek tot een kerntemperatuur van zo'n 85 tot 90 °C.
9. Pak de procureur voorzichtig uit, vang het vocht op in een schaaltje en leg het vlees nog 10 minuten op het rooster.
10. Leg het vlees op een (groot) bord of in een schaal, voeg het opgevangen vocht toe en smeer er nog wat bbq saus over.
11. Trek het vlees met 2 vorken uit elkaar.

Contact

Heb je vragen over bijvoorbeeld de Ibérico nek? Wij helpen je graag! Je kunt ons bellen op nummer +31 (0)70 201 7034. Een mailtje sturen kan ook altijd. Stuur een berichtje naar [email protected] en we zullen je zo snel mogelijk helpen.

Klik hier voor de productspecificaties.

Wij helpen je graag!
Stuur een e-mail [email protected]
1309 klanten geven ons een 9.3 op Kiyoh Kiyoh
Specificaties
  • Merk: LeJean
  • Artikelnummer: 2020107
  • Herkomst: Spanje
  • Houdbaarheid: 6 Maanden na ontvangst
  • Leveringsconditie: Diepvries
  • Kiloprijs: € 25.99
  • Samenstelling: 100% Varkensvlees
LeJean Ibérico nek | Ibérico procureur
Reviews Help ons en andere klanten door het schrijven van een review Geen reviews gevonden Je beoordeling toevoegen
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »
Categorieën
Dagelijks vlees Rund Varken Gevogelte Wild Lam Exotisch Seafood Halal BBQ Toebehoren ★ Actie ★ Klantenservice Mijn account