16 May 2019

Lamsracks met Hoisin saus en gewokte groente

Zacht, mals en mooie combinatie met hoisinsaus

Ingrediënten;

Lamsracks 

250 ml hoisinsaus

4 EL sesamolie

2 teentjes gehakte knoflook

6 stengels gehakte koriander

1 paksoi

3 bosuitjes

200 gram sugarsnaps

1 limoen in plakken

vers gemalen peper

 

 

 

Voorbereiding;

 

Maak de marinade van hoisinsaus, sesamolie, knoflook, gesneden koriander en zwarte peper en marineer de lamsracks. Laat ze een dag in de koelkast marineren.

Minder tijd, u kunt ze ook op de dag zelf marineren, laat de marinade dan wel minimaal 1 uur intrekken in het vlees.

 

Bereiding;

 

Verwarm de oven voor op 80°C 

Haal het grootste deel van de marinade van het lamsvlees af en bak aan beide kanten bruin in een koekenpan. Laat het lam rustig in de oven garen. Kerntemperatuur 50°C

Snijd ondertussen de paksoi en de bosui. Bewaar beetje groen van bosui voor de opmaak.

Bak deze samen met de sugar snaps op hoog vuur in een koekenpan. Maak van de overgebleven marinade met een beetje water een saus. Voeg deze toe aan de groente.

Serveer met een beetje bosui, koriander en schijfje limoen.

 

 

Laat een reactie achter

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »