Schrijf u in voor onze wekelijkse aanbiedingen
Get the latest updates, news and product offers via email
Abonneer
15 April 2019

Lam & Munt Pizza

Fantastische combinaties van Pizza, Lam, mozzarella en munt.

Ingrediënten;

4 stuks lamsbiefstuk

3 EL olijfolie

10g droge gist

1 tl basterdsuiker

300 g witte bloem

100 gram tomatensaus

225 gram diepvries spinazieblokjes

1 rode ui in ringen

125 gram verse mozzarella, dik gesneden

2 takjes Munt, blaadjes los

100 g feta, verkruimeld

 

Voor Yoghurt-munt dressing;

100 gram diepvries spinazie

4 takjes munt (alleen blaadjes)

250 ml Griekse yoghurt

 

 

 

 

 

Voorbereiding;

Indien u tijd heeft maak de bodem dan zeker zelf;

Los de gist met suiker op in lauw-warm water, zodra er kleine "bubbeltjes" op het water liggen is het goed.

Maak een bergje van de bloem en voeg daar 1 tl. zeezoutvlokken, 1 el. olijfolie aan toe en de opgeloste gist.

Kneed het tot een soepel deeg, deeg is goed als het niet meer plakt en je een vliesje kunt trekken.

Laat het deeg rijzen onder een natte theedoek totdat het verdubbeld is (in volume)

 

Munt-yoghurt dressing maken;

Doe alle ingrediënten in een blender en maal fijn.

Houdt de dressing koel in de koelkast tot gebruik.

Haal het vlees uit de verpakking en laat het op kamertemperatuur komen.

Verwarm de oven voor op 220°C

 

Bereiding;

Verwarm een koekenpan of de BBQ/Kamado

 

Bak het vlees rondom bruin aan (2 minuten per kant) en houdt een kerntemperatuur aan van ca 40°C (rood)

Laat het vlees 10 minuten rusten en snijdt ze in dunne plakjes (tegen de draad in)

Rol het deeg uit op een bakplaat of pizzavorm.

Smeer het deeg in met olijfolie, verspreidt de tomatensaus over de pizza en houd de rand 1 cm vrij.

Verdeel de spinazieblokjes, rode ui en mozzarella over de pizzavorm. Plaats in de voorverwarmde oven gedurende 15 minuten totdat de zijkanten bruin en knapperig zijn en de kaas gesmolten is.

Haal de pizza uit de warmtebron en beleg ze met dunne plakjes lamsbiefstuk en zet gedurende 5 minuten terug in de oven om het vlees rosé te garen.

Haal het geheel uit de oven en decoreer met muntblaadjes en gekruimelde feta. 

Lekker met zelf gemaakte mint-yoghurt dressing.

Laat een reactie achter

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »