Krokodil spiesjes met pita broodjes
Ingrediënten (verdubbel indien hoofdgerecht)
400 gram krokodilgoulash of krokodilfilet
1 EL kerrie masala
150 ml Griekse yoghurt
100 gram (geiten) feta kaas
1 takje munt
2 EL za'atar kruiden
1 teen knoflook
harissa pasta 'Lucillus'
1 rode ui
4 mini pita broodjes
olijfolie
gemalen zwarte peper
Zeezout
Gegrilde krokodil spiesjes met pitabrood
(voorgerecht)
Voorbereiding;
Haal de krokodil goulash een dag van te voren uit de vriezer en laat rustig ontdooien in de koelkast.
Snij de krokodilgoulash blokjes in tweeën en marineer met de kerrie masala, snufje zout en olijfolie
Verkruimel de feta, hak 10 blaadjes munt fijn, snij de rode ui in dunne ringen.
Meng voor de labne de yoghurt met de helft van de feta, geperste teen knoflook, gehakte munt en snufje zwarte peper.
Maak 8 spiesjes van de krokodilblokjes.
Bereiding;
Verwarm de BigGreenEgg (of grilplaat) voor op 250ºC
Grill de krokodil spiesjes rondom gaar (door en door) Bewaar de krokodil spiesjes op warme plek of in aluminiumfolie.
Gril de pitabroodjes kort aan beide kanten.
Snij de pitabroodjes in punten en leg op een warm bord. Zet de spiesjes er tegenaan. Garneer met blaadjes munt, rodeui ringen en de gekruimelde feta. Dresseer mint labne en harissa op het bord en strooi er een TL za'atar kruiden over je gerecht.