Voor 10:30u besteld, zelfde dag geleverd
Gratis verzending v.a. 60,00
Kies je eigen bezorgmoment
Levering tussen 17:00-22:00 uur
9.3Kiyoh
Toegevoegd aan winkelwagen
Bewerk winkelmandje Ga verder met winkelen
Krokodil spiesjes met pita broodjes

Krokodil spiesjes met pita broodjes

minuten lezen

Ingrediënten (verdubbel indien hoofdgerecht)

- 400 gram krokodilgoulash of krokodilfilet
- 1 el kerrie masala
- 150 ml Griekse yoghurt
- 100 gram (geiten) feta kaas
- 1 takje munt
- 2 el za'atar kruiden
- 1 teen knoflook
- Harissa pasta 'Lucillus' 
- 1 rode ui
- 4 mini pita broodjes
- Olijfolie
- Gemalen zwarte peper
- Zeezout

Voorbereiding

- Haal de krokodil goulash een dag van te voren uit de vriezer en laat rustig ontdooien in de koelkast.
- Snijd de krokodilgoulash blokjes in tweeën en marineer met de kerrie masala, snufje zout en olijfolie
- Verkruimel de feta, hak 10 blaadjes munt fijn, snijd de rode ui in dunne ringen.
- Meng voor de labne (oftewel yoghurtdip) de yoghurt met de helft van de feta, geperste teen knoflook, gehakte munt en snufje zwarte peper.
- Maak 8 spiesjes van de krokodilblokjes. 

Bereiding

1. Verwarm de BigGreenEgg (of grilplaat) voor op 250 ºC.
2. Grill de krokodil spiesjes rondom gaar (door en door) Bewaar de krokodil spiesjes op warme plek of in aluminiumfolie.
3. Gril de pitabroodjes kort aan beide kanten.
4. Snijd de pitabroodjes in punten en leg op een warm bord. Zet de spiesjes er tegenaan.
5. Garneer met blaadjes munt, rodeui ringen en de gekruimelde feta. Dresseer mint labne en harissa op het bord en strooi een theelepel za'atar kruiden over je gerecht.

 

 

Delen
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »
Categorieën
Dagelijks vlees Rund Varken Gevogelte Wild Lam Exotisch Seafood Halal Toebehoren BBQ ★ Actie ★ Klantenservice Mijn account