Iberico Rib Fingers
Ingrediënten;
1200 gram Iberico ribfingers
Voor de rub;
3 el zout
3 el gemalen peper
3 el kerriepoeder
3 el jintan (gemalen komijnzaad)
3 el ketoembar (gemalen korianderzaad)
2 limoenen
lente-ui
BBQ saus
Voorbereiding;
Zorg dat het vlees goed op kamertemperatuur is.
Steek de BBQ aan en breng deze naar 225-250 ºC
Bereidt de rub, meng alle ingrediënten voor de rub door elkaar
Meng de rib fingers goed met de rub en zorg dat ze geheel bedekt zijn met de kruiden rub
Bereiding;
Leg de rib-fingers op het hete rooster en sluit de deksel. Laat ze circa 3 minuten garen. Draai de rib- fingers om en gaar de andere kant een 3 minuten met de deksel gesloten. Herhaal dit nog 1 a 2 keer totdat de rib-fingers gaar zijn. Afhankelijk van de dikte zijn ze met 8-10 minuten gaar.
Haal de rib-fingers van het vuur en serveer ze direct. Wat stukjes limoen, lente uitje en een BBQ saus erbij serveren en u heeft een heerlijk borrelhapje.
Eet smakelijk!