Gratis verzending v.a. 60,00
Kies je eigen bezorgmoment
Bezorging tussen 17:00-22:30 uur
9.3Kiyoh
Toegevoegd aan winkelwagen
Bewerk winkelmandje Ga verder met winkelen
Iberico Pluma met zwarte peper miso

Iberico Pluma met zwarte peper miso

minuten lezen

Iedereen kent de vier basissmaken: zoet, zout, zuur en bitter. Miso smaakt heel anders dan de basissmaken. Daarom wordt miso in Japan ook wel Umani genoemd: de vijfde smaak. Miso is een Japanse pasta, gemaakt van sojabonen die op natuurlijke wijze gefermenteerd zijn. Hoe donkerder de miso pasta, hoe krachtiger de smaak.  

Ingrediënten

Voor de zwarte peper miso
- 50 gram vers gemalen zwarte peper
- 400 gram lente ui
- 8 teentjes knoflook
- 250 gram witte miso pasta 
- 1 tl zout
- 50 ml sojasaus
- 5 tl rijstazijn
- 5 tl arachideolie

Voor het de bereiding van de Ibérico pluma
- 2 Ibérico pluma van ongeveer 300 gram
- 100 gram boter
- 50 ml arachide olie
- 5 tl rijst azijn

Bijgerecht
- (Zelfgemaakte) frisse koolsalade met wortel en komkommer

Bereiding

1. Haal het vlees 24 uur voor bereiding uit de koelkast en laat het een uur voor bereiding op temperatuur komen.
2. Snijd de lente uien en de knoflook fijn.
3. Meng alle ingrediënten voor de miso peper in een blender of mix de ingrediënten met een staafmixer.
4. Wrijf het vlees in met de zelfgemaakte miso rub.
5. Laat een pan goed heet worden op hoog vuur.
6. Voeg boter en beetje olie toe en laat het uitbruisen.
9. Bak de Ibérico pluma 2 tot 3 minuten per kant, totdat de kerntemperatuur ongeveer 60 °C is.
10. Haal de pan van het vuur en laat de pluma nog 2 minuten rusten.
11. Schenk een scheutje rijstazijn over de pluma en voeg een theelepel zwarte peper miso toe om met de jus een saus te maken.
12. Serveer met een frisse koolsalade met wortel en komkommer

Eet smakelijk!

 

Delen
Categorieën
Dagelijks vlees Rund Varken Gevogelte Wild Lam Exotisch Seafood Halal BBQ Toebehoren ★ Actie ★ Klantenservice Mijn account