Schrijf u in voor onze wekelijkse aanbiedingen
Get the latest updates, news and product offers via email
Abonneer
14 October 2019

Fazant in Chili & Tomatensaus

Recept fazant gemaakt door Chef Norman Musa #Magisch Maleisisch

Ingrediënten;

2 fazanten gehalveerd

2 tl zout

2 tl gemalen zwarte peper

2 tl gemalen kurkuma

2 el arachide olie

1 ui in blokjes

2,5 cm verse gember fijngehakt

5 teentjes knoflook fijn gesneden

3 laurierblaadjes

2 kleine kaneelstokjes

2 stuks steranijs

3 el tomatenpuree

1 el sambal

1 tl bruine suiker

500 ml kippenbouillon

4 tomaten gehalveerd

3 el diepvries doperwten

5 takjes verse koriander geplukt

Voor tips & Trics kijk hieronder de video van Norman Musa.

Voorbereiding;

Laat de fazanten op temperatuur komen zodat ze eenvoudig gehalveerd kunt worden.

Verwarm de oven voor op 220ºC

Snijd de ui en gember in blokjes. Snipper de knoflook pluk de koriander. Leg alles klaar in schaaltjes.

Halveer de tomaten.

Bereidt de kippenbouillon. Halveer de fazanten.

Bereiding;

Plaats de fazanten in een braadslee. Strooi zout, zwarte gemalen peper en gemalen kurkuma op de fazanten en wrijf ze goed in.

Rooster de fazanten in circa 15 minuten.

Ondertussen in een braadpan de olie verhitten en de laurierblaadjes, kaneelstokjes en steranijs toevoegen en licht roosteren. Voeg daarna de uien, knoflook en gember toe en bak circa 2 minuten op medium vuur.

Voeg daarna de tomatenpuree, sambal, zout, suiker en kippenbouillon toe. Breng het geheel aan de kook en draai vuur laag en laat het geheel 2 minuten sudderen.

Haal de braadslee uit de oven en voeg de saus toe aan de fazant. Verdeel het geheel netjes over de fazanten.

Voeg de gehalveerde tomaten toe en de doperwten.

Bak het geheel nog circa 15 minuten op 180ºC.

Haal de fazant uit de oven en presenteer het op een mooi bord en garneer met de verse koriander.

 

Laat een reactie achter

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »