Ingrediënten
- 1 hele Polderhoen kip
- 1 el citroensap
- 2 el ketjap manis
- 1 el arachide olie
- Appelrookhout
Voor de boemboe
- 1 tl sesamolie
- 4 teentjes knoflook
- 1 chilipeper
- 3 cm gember of een flinke tl gemberpoeder
Bereiding
1. Snijd de chilipeper en knoflookteentjes fijn.
2. Mix de chilipeper, knoflook, sesamolie en gember tot een gladde pasta. Dit is de boemboe.
3. Snijd de Polderhoen kip in 2 helften (of knip de rug open) en druk de kip plat.
4. Meng de boemboe met de ketjap, de olie en het citroensap en marineer hiermee de halve kippen. Laat dit voor 1 uur staan.
5. Bereid ondertussen de barbecue voor 180 °C indirect roosteren.
6. Rooster de kip op een gietijzeren rooster met een blokje appelrookhout in het gloeiende houtskool. Draai de kip regelmatig.
7. Laat de kip in 45 minuten langzaam gaar worden.
Tip: serveer met witte rijst, snijbonen, wortel en taugé.
Met dank aan BBQ52 voor het recept.