Gratis verzending v.a. 60,00
Kies je eigen bezorgmoment
Levering tussen 17:00-22:00 uur
9.3Kiyoh
Toegevoegd aan winkelwagen
Bewerk winkelmandje Ga verder met winkelen
Ayam pangang

Ayam pangang

minuten lezen

Ingrediënten

- 1 hele Polderhoen kip
- 1 el citroensap
- 2 el ketjap manis
- 1 el arachide olie 
- Appelrookhout

Voor de boemboe
- 1 tl sesamolie
- 4 teentjes knoflook 
- 1 chilipeper
- 3 cm gember of een flinke tl gemberpoeder

Bereiding

1. Snijd de chilipeper en knoflookteentjes fijn.
2. Mix de chilipeper, knoflook, sesamolie en gember tot een gladde pasta. Dit is de boemboe.
3. Snijd de Polderhoen kip in 2 helften (of knip de rug open) en druk de kip plat.
4. Meng de boemboe met de ketjap, de olie en het citroensap en marineer hiermee de halve kippen. Laat dit voor 1 uur staan.
5. Bereid ondertussen de barbecue voor 180 °C indirect roosteren.
6. Rooster de kip op een gietijzeren rooster met een blokje appelrookhout in het gloeiende houtskool. Draai de kip regelmatig.
7. Laat de kip in 45 minuten langzaam gaar worden. 

Tip: serveer met witte rijst, snijbonen, wortel en taugé.

Met dank aan BBQ52 voor het recept.

Delen
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »
Categorieën
Dagelijks vlees Rund Varken Gevogelte Wild Lam Exotisch Seafood Halal BBQ Toebehoren ★ Actie ★ Klantenservice Mijn account