Wildzwijn vlees

LeJean Wildzwijnsnek

ca. 1800 gram

€32,29
LeJean Wild trio

ca. 300 gram

€16,95
LeJean Wildzwijnstoofvlees

ca. 500 gram

€10,59

Wildzwijn vlees

Wildzwijn vlees bestellen? Dat is mogelijk bij LeJean. Het vlees beschikt over een hoger vetgehalte dan andere wildsoorten, maar het vlees is wel wat magerder dan varkensvlees. Ook is de smaak van het vlees niet te vergelijken met varkensvlees, ondanks dat het uiterlijk van deze dieren overeenkomt. Binnen ons assortiment heb je de keuze uit vlees van wilde zwijnen die leven in Polen, Hongarije, Nieuw-Zeeland en Australië. In ieder geval kunnen we je verzekeren dat ons vlees bijzonder smaakvol is, waardoor je in staat bent om heerlijke gerechten op tafel te zetten. Lees verder voor meer informatie over het vlees van wilde zwijnen.

De afkomst van ons wildzwijn vlees

Wilde zwijnen zijn terug te vinden in grote delen van de wereld. De wilde zwijnen waarvan ons vlees echter afkomstig is leven in Polen, Hongarije, Nieuw-Zeeland en Australië. Hier leven de dieren compleet in de vrije natuur, waar ze per dag tientallen kilometers maken om op zoek te gaan naar voedsel. Ze eten dan ook letterlijk alles wat ze tegenkomen, denk hierbij aan eikels, beukennootjes, paddenstoelen of wortels. In sommige gevallen komt het echter ook voor dat wilde zwijnen hun foerageergebied uitbreiden naar weilanden, mais- en/of graangebieden. Doordat de dieren dus enorm veel in beweging zijn is het vlees bijzonder goed doorbloed en vandaar dat de kleur van het vlees dan ook voornamelijk donkerrood is. Deze doorbloeding draagt echter zonder twijfel bij aan de smaak van het wildzwijn vlees en wij raden je dan ook zeker aan om dit vlees eens zelf te proeven.

De smaak

Hoewel een wildzwijn dus qua uiterlijk veel weg heeft van een varken, is de smaak compleet verschillend. Zo is de smaak van wildzwijn vlees intenser en pittiger. Daarnaast beschikt dit vlees over een hoger vetgehalte, waardoor het extra smaakvol is. De structuur van het vlees is wat steviger dan varkensvlees, maar aan de andere kant ook magerder. Doordat deze dieren dus in het wild leven en enkel en alleen natuurlijk voedsel eten ben je verzekerd van een smaakvol en puur stuk vlees.

De bereiding

Indien je aan de slag wilt gaan met het bereiden van wildzwijn vlees is het belangrijk dat je op de juiste manier te werk gaat. De bereidingswijze komt overeen met de bereiding van varkensvlees. Zo is het mogelijk om het vlees te bakken, te grillen, te stoven en zelfs te roerbakken. Wij raden het niet aan om het vlees rosé te eten, omdat in dit geval het vlees nog bacteriën kan bevatten. Let er daarnaast echter ook goed op dat je het vlees weer niet te lang bakt, aangezien dit ervoor kan zorgen dat het vlees taai wordt.

Levering

Zoals je hierboven hebt kunnen zien heb je binnen ons assortiment de keuze uit verschillende soorten wildzwijn vlees. Al het vlees dat je bij LeJean bestelt wordt diepgevroren geleverd en hierbij maken wij gebruik van een speciale koelbox. Dit is de zogenoemde EcoCoolBox en deze koelbox is voorzien van speciale koelelementen. De koelbox is volledig recyclebaar en biologisch afbreekbaar, waardoor deze geen ecologische voetafdruk achterlaat. Tot slot ben je bij LeJean altijd gegarandeerd van een snelle levering. Indien je namelijk op een doordeweekse dag voor 08:00 je bestelling plaatst, zal deze dezelfde dag tussen 17:00 en 22:00 worden geleverd. Hierdoor kan je dezelfde avond nog genieten van heerlijk wildzwijn vlees.

Contact opnemen met LeJean

Wil jij contact opnemen met LeJean? Bijvoorbeeld, omdat je vragen hebt over het wildzwijn vlees uit ons assortiment? Dan is dit mogelijk om verschillende manieren. Ten eerste is het mogelijk om telefonisch contact met ons op te nemen door te bellen naar (0)70 201 7034. Daarnaast is het ook mogelijk om een e-mail te sturen naar [email protected] of door gebruik te maken van chatfunctie en/of het contactformulier op onze website. In ieder geval kunnen wij je verzekeren dat wij ons uiterste best doen om al je vragen over het wildzwijn vlees uit ons assortiment zo spoedig mogelijk te beantwoorden.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »