ONS ASSORTIMENT

LeJean Wildzwijnstoofvlees

ca. 500 gram

€10,59
LeJean Wildzwijnsnek

ca. 1300 gram

€23,35
LeJean Wild trio

ca. 300 gram

€16,95
LeJean Wildzwijnshaas

ca. 900 gram

€26,99

Wildzwijn

Wildzwijnenvlees heeft een hoger vetgehalte dan ander wild. Dit maakt het bijzonder sappig. Maar als je het vergelijkt met het vlees van normale varkens, is het magerder met een stevigere structuur. Wilde zwijnen zijn alleseters en eten alles wat ze vinden tijdens hun tot 40 km lange wandelingen in het bos: eikels, beukennootjes, paddenstoelen, wortels. Ze worden beschouwd als zeer flexibele wilde dieren en het is niet verwonderlijk dat ze ook graag hun foerageergebied uitbreiden naar weilanden, maïs en graangebieden. Ze eten alle gewassen die in de landbouw worden verbouwd. In het geval van aardappelen maken ze zelfs onderscheid tussen individuele variëteiten. De 100-150 kg zware dieren worden ook wel everzwijnen genoemd. Wilde zwijnen hebben een bruinzwarte tot donkergrijze vacht.
 

Hoe wordt wildzwijn bereid?

Heeft u nog nooit wild bereid, kies dan zeker voor wildzwijn. Het kan op dezelfde manier worden bereid als normaal varkensvlees. Maar aangezien het magerder is, moet u de bereidingstijd verkorten. Anders verandert het wilde vlees in een taaie schoenzool.
 

Hoe smaakt wildzwijn?

Het everzwijn is een voorouder van ons tamme varken, maar de smaak van het wilde zwijn is heel anders dan ander varkensvlees. Er zijn overeenkomsten, maar de smaak van wildzwijn is aanzienlijk intenser en pittiger. Vlees van wilde zwijnen heeft een hoger vetgehalte dan ander wild. Dit maakt het bijzonder sappig. Maar als je het vergelijkt met het vlees van klassieke varkens, is het magerder, met een stevigere structuur. Bijzonder opvallend is de donkere kleur van het vlees. Dit komt doordat de wilde zwijnen zoveel bewegingsvrijheid hebben en het vlees daardoor beter doorbloed is geweest. De bewegelijkheid en het dieet van grassen, noten, paddenstoelen en kruiden zorgen voor de aromatische smaak.
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »