Over het rendierfilet
Rendierfilet uit Finland is een hoogwaardig stuk vlees met een milde, aardse wildsmaak. Het vlees is mager en sappig, perfect voor liefhebbers van wildvlees. Geniet van heerlijke gerechten zoals rendiersteak of gerookte rendierfilet. Ons rendiervlees is afkomstig uit Finland en is voorzien van het rugvlies.
Gezond vlees
Onze rendieren voeden zich uitsluitend met verse planten, wat resulteert in vlees dat buitengewoon rijk is aan voedingsstoffen. Bij ons is het duidelijk: er zijn NOOIT conserveermiddelen, antibiotica of hormonen in de buurt van dit vlees geweest. Onze rendieren zijn van nature erg mager en bevatten uiterst weinig cholesterol. Dat is wat hen tot een gezonde en smakelijke keuze maakt voor iedereen die op zoek is naar voedzaam vlees.
Duurzaam vlees
In tegenstelling tot gedomesticeerd vee is er geen sprake van waterverspilling bij het "produceren" van vlees van vrij wild. Alle dieren hebben vrij rondgelopen in de wildernis en gegraasd op wat ze zelf kozen in hun natuurlijke habitat. De dieren hebben nog nooit een dierentransport of slachthuis gezien.
Er lopen ongeveer 260.000 rendieren rond in het noorden van Finland. Dit aantal wordt stabiel gehouden door de traditionele rendierhouderij van de bevolking, op dezelfde manier als ze al honderden jaren doen. Het traditionele rendierhoeden is vaak een belangrijke bron van inkomsten voor de lokale gemeenschappen en een even belangrijk onderdeel van het behoud van hun erfgoed en manier van leven.
Bereidingstips
Je kunt beginnen door de rendierfilet gedurende 24 uur langzaam te ontdooien in de koelkast.
-Verwijder het rugvlies met een scherp mes.
-Wrijf het vlees in met zout en peper (houd de kruiding eenvoudig om de smaak te maximaliseren)
-Braad het vlees in boter op hoge temperatuur in een pan aan, zodat een mooi krokant oppervlak ontstaat
-Braad op een lagere temperatuur tot je de gewenste staat hebt bereikt (rare, medium rare, enz.)
Pas op dat je het niet te lang braad. Het is het lekkerst als het zeldzaam tot medium rood is, kerntemperatuur 54 graden.
Wijntip: Rendiervlees is rijk en vol van smaak. Combineer hem daarom met een rijke wijn met een krachtige smaak zoals een Cabernet Sauvignon, Amarone, Sangiovese of Malbec
Meer weten?
Wil je meer weten over dit heerlijke vlees uit ons assortiment, neem dan contact op met onze klantenservice. Wij staan iedere dag klaar om je te voorzien van advies op maat. Neem eenvoudig telefonisch contact met ons op door te bellen naar +31702017034 of stuur een e-mail naar [email protected]. Wij vertellen je met veel plezier alles wat je wilt weten over ons rendierfilet.
- Merk: LeJean
- Artikelnummer: 5070101
- Herkomst: Finland
- Houdbaarheid: 4 maanden na ontvangst
- Leveringsconditie: Diepvries / Quickfrozen
- Kiloprijs: € 98.99
- Samenstelling: 100% rendier