Over de maïskipfilet
Maïskipfilet suprême is kipfilet met vel en het eerste stukje vleugel er nog aan. Het wordt ook wel het eerste lid of drummet genoemd. Dit geeft de filet nog meer smaak en dit maakt het presenteren op het bord extra culinair. De suprême wordt gesneden van de borst van de maïskip. De maïskipfilet supreme wordt meestal alleen in de horeca geserveerd, maar bij LeJean kun jij ook thuis genieten van deze lekkernij.
Waar komt de maïskipfilet vandaan?
Deze prachtige filets komen uit Frankrijk en behoren tot een bijzondere kippensoort die bekend staat als de "maïskip". Wat deze kippen onderscheidt, naast de gewone voeding, is dat ze ook worden gevoerd met maïs, wat resulteert in een prachtige gele kleur van het vlees. Het is dan ook geen verrassing dat ze de naam "maïskip" hebben gekregen, maar hun bijzonderheid stopt daar niet. De zoetigheid van de maïs is namelijk terug te proeven in de smaak van het vlees.
Onze Franse maiskippen, die deel uitmaken van ons assortiment, worden op vrijwel dezelfde manier gehouden als de gildehoenen, met uitzondering van enkele belangrijke verschillen. Allereerst onderscheiden ze zich door hun voeding en herkomst, aangezien ze uit Frankrijk afkomstig zijn. Deze kippen genieten van ideale leefomstandigheden, waarbij voldoende leefruimte en het ontbreken van antibiotica om hun groeiproces te versnellen centraal staan. Dit resulteert in 100% natuurlijk kippenvlees met een opmerkelijke smaak.
Het feit dat deze kippen worden gevoerd met extra maïs maakt het vlees van de maiskip uniek en niet te vergelijken met vlees van andere kippensoorten. De combinatie van goede leefomstandigheden en hoogwaardige voeding zorgt voor een culinaire ervaring die je zeker zult waarderen.
De smaak
De Frans maiskip heeft een ongeëvenaarde smaak. Dit is dan ook precies de reden dat dit kippenvlees voor veel mensen de voorkeur heeft ten opzichte van ander kippenvlees. Doordat het voer van de kippen voor 80% uit mais bestaat bouwen de kippen meer vet op. Zoals het een echte vleeskenner betaamd weet je inmiddels wel dat vet bijdraagt aan meer smaak en dit is dan ook precies wat je van bovenstaand kippenvlees kunt verwachten. Hierdoor zijn de kippen uitstekend om te grillen, maar daarnaast is het natuurlijk ook mogelijk om de kip in de oven te bereiden.
Bewaren
Let er goed op dat je de rauwe maiskip voor maximaal twee dagen in de koelkast bewaart. Indien het vlees bereid is kan je het maximaal 3 tot 4 dagen bewaren in de koeling. Ingevroren rauwe kip is tot 8 maanden te bewaren en indien het vlees bereid is raden wij het aan om het niet langer dan 3 maanden in de vriezer te bewaren. Zorg ervoor dat je het vlees direct na de levering invriest of in de koelkast plaatst.
Vragen?
Bestel eenvoudig jouw favoriete stukken vlees online. Bij besteding van €60,- is de verzending helemaal gratis. In de meeste gevallen leveren we dezelfde dag, wel zo handig! Mocht je nog vragen hebben, kun je contact met ons opnemen. Stuur een mailtje naar [email protected] of bel +31(0)702017034. We staan elke werkdag voor je klaar om je vragen te beantwoorden.
- Merk: LeJean
- Artikelnummer: 3010122
- Herkomst: Frankrijk
- Houdbaarheid: 6 maanden na ontvangst
- Leveringsconditie: Diepvries
- Kiloprijs: €20.99
- Samenstelling: 100% Kippenvlees
