Hele Tamme Gans
Ganzenvlees heeft een typisch eigen smaak, die bijzonder goed tot z’n recht komt als de gans in de oven wordt gebraden. Je kunt de gans ook opdelen. Zo kan je de filet relatief eenvoudig bakken, de bouten heerlijk konfijten en van het vel en vleugelvlees een mooie rillettes maken.
Tamme gans heeft een consistente smaak. Je weet wat je kunt verwachten. Omdat een tamme gans gehouden word is de leeftijd waarop een gans geslacht word beheersbaar. Jong vlees is altijd stukken malser dan ouder vlees. Tamme ganzen zijn daarom gegarandeerd mals en smakelijk!
Ras
Alle Europese ganzen stammen af van de grauwe gans. Men onderscheidt hoofdzakelijk twee soorten ganzen: de Emden- en de Toulouse-gans. Een gans heeft het hoogste vetgehalte van alle gevogeltesoorten.
Tip: Combineer gans met een mooie fruitige compote of met gemixte paddenstoelen! Deze gans is met orgaanvlees, apart verpakt bij de gans.
Afmeting Tamme Gans?
Let wel op dat je oven groot genoeg is voor een Tamme Gans. Onze Ganzen zijn circa 33cm lang, 18cm breed en 15cm hoog. De Gans zou diagonaal in een gemiddelde oven moeten passen. Is de gans nog steeds te groot voor je oven? Dan kun je de poten van de gans omhoog vastbinden met slagerstouw zodat de gans een aantal centimeter korter wordt.
Bereiding hele gans
- Ontdooi de gans in de koelkast gedurende 24 uur, breng de gans 30 minuten voor bereiding op kamertemperatuur.
- Haal de gans uit de verpakking en spoel de gans grondig af.
- Meng zout en peper, voeg andere smaakmakers toe en wrijf het hele karkas inwendig en van buiten met een mengsel. De vogel moet minstens drie uur, of zelfs de hele nacht, in de kou worden gelaten, zodat de huid uitdroogt en bij het bakken het knapperig wordt.
- Snijd knoflook in plakjes, citroen in halve ringen. Prik in de huid over het hele oppervlak en gevuld met plakjes citroen en knoflookcirkels.
- Breng in de buik een laurierblad, een paar stukjes knoflook en plaats de fles. Dit is nodig om de karkasvorm te behouden. Verbind de randen en naai het gat.
- Vet de ovenschaal, bakplaat of vorm in met plantaardige olie en plaats de vogel op zijn kop.
- Bak de gans gedurende ongeveer twee of drie uur (220 ° C) en giet periodiek het gesmolten vet. Laat de gans een half uur staan in de oven, dan kun je hem pakken.
Bestel eenvoudig bij LeJean.nl
Indien jij wenst om de smaak van een tamme gans eens zelf te ervaren is het bijzonder eenvoudig om dit vlees uit ons assortiment te bestellen via onze webwinkel. Indien jij het vlees van maandag t/m vrijdag voor 10:00 bestelt leveren wij de gans dezelfde dag tussen 17:00 en 22:00 bij je af. Indien je het vlees later dan dit tijdstip bestelt kan je ervan uitgaan dat het vlees de volgende werkdag wordt geleverd. Wij leveren niet in het weekend.
Meer weten?
Wil je meer weten over dit heerlijke vlees uit ons assortiment dan mag het duidelijk zijn dat je altijd met je vragen terecht kunt bij onze klantenservice. Wij staan iedere dag klaar om je te voorzien van advies op maat. Neem eenvoudig telefonisch contact met ons op door te bellen naar +31 (0)70 201 7034 of stuur een e-mail naar [email protected] Wij vertellen je met veel plezier alles wat je wilt weten over de tamme gans uit ons assortiment.
- Merk: LeJean
- Artikelnummer: 3040101
- Herkomst: Polen
- Houdbaarheid: 6 maanden na ontvangst
- Leveringsconditie: Diepvries / Quickfrozen
- Kiloprijs: € 16.06
- Samenstelling: 100% Ganzenvlees
