Gratis verzending v.a. 60,00
Kies je eigen bezorgmoment
Bezorging tussen 17:00-22:30 uur
9.3Kiyoh
Toegevoegd aan winkelwagen
Bewerk winkelmandje Ga verder met winkelen
LeJean

Ibérico varkensrack

28,15 23,93

Dit prachtige stuk vlees welbekende Spaanse Ibérico varken kenmerkt zich door de unieke smaak. Als je deze varkensrack vlees eenmaal hebt geproefd, bestaat er een grote kans dat je geen behoefte meer hebt aan andere varkensracks.

Op voorraad (10)
- +
Voor 10:30u besteld, zelfde dag geleverd
Gratis verzending v.a. 60,00
Kies je eigen bezorgmoment
Gratis afhalen in de winkel
Beschrijving Ibérico varkensrack

Over de Ibérico varkensrack

Dit prachtige stuk vlees is gesneden uit de rug van het welbekende Spaanse Ibérico varken. Het Ibérico varkensras kenmerkt zich door de unieke smaak, hoge mate van vetmarmering, malsheid en sappigheid. De Ibéricovarkens leven op het Iberisch Schiereiland in Spanje. Hier leven deze dieren onder toezicht van de autoriteiten en groeien ze op in natuurlijke omstandigheden. Zo eten de dieren natuurlijk en plantaardig voedsel dat vooral bestaat uit gras, wortels en eikels. Doordat het gehele productieproces onder toezicht staat van de Spaanse autoriteiten ben je ervan verzekerd dat ons vlees geen kunstmatige toevoegingen bevat én dat de dieren dus leven in de meest optimale omstandigheden. Zie ook onze andere producten van het Ibérico varkensras.

De smaak van het Ibérco varken

De Ibérico rack staat bekend om de unieke smaak. Het mag dan ook voor zich spreken dat dit vlees absoluut niet te vergelijken is met ander varkensvlees uit bijvoorbeeld de supermarkt. De unieke ‘nootachtige’ smaak van het vlees is terug te leiden naar het voedingspatroon van de varkens. Zo eten de varkens dus enkel en alleen natuurlijk voedsel. Zodra het echter herfst wordt, eten de varkens grote hoeveelheden aan eikels die vallen van de bomen. Een Ibérico varken eet meerdere kilo’s per dag aan eikels en dit zorgt dan ook voor de unieke smaak van het vlees. Tel hier de aanwezige vetmarmering op het vlees bij op en je hebt een unieke smaaksensatie die je waarschijnlijk nog nooit eerder hebt ervaren.

Algemene bereidingswijze

De Ibérico varkensrack wordt ook wel Ibérico frenched rack genoemd. Dit product leent zich uitstekend om in zijn geheel te bereiden op de bbq of in de oven. Maar voordat je aan de slag gaat met de bereiding van de Ibérico rack, is het belangrijk dat het vlees op kamertemperatuur is gekomen. 

Bereiding in de pan en oven
1. Verwarm de oven voor op 80 ⁰C.
2. Verwarm olie of boter in een pan en bak het vlees rondom goed bruin.
2. Marineer het vlees met peper en zout.
3. Braad het vlees gedurende 60 minuten in de oven.
4. Laat de Ibérico varkensrack enkele minuten rusten voordat je het serveert.

Bereiding op de bbq
1. Marineer de varkensrack vier uur voor de bereiding met bijvoorbeeld olie, azijn, knoflook, uien en eventueel andere kruiden.
2. Laat het vlees goed uitlekken voordat je het vlees op de barbecue plaatst.
3. Verwarm de barbecue tot een temperatuur van 110 ⁰C en gaar het vlees indirect voor zo’n 30 tot 40 minuten. Maak gebruik van een kernthermometer om de kerntemperatuur in de gaten te houden. Zodra de Ibérico rack een kerntemperatuur van 60 ⁰C heeft bereik, kan je het van de bbq halen.
4. Snijd het vlees in kleinere stukken en grill nog een minuut op een hogere temperatuur, zodat er een knapperige rand ontstaat.
5. Haal het vlees bij een kerntemperatuur van 65 ⁰C van de bbq.

Op zoek naar een recept met deze Ibérico varkensrack? Hier vind je een recept van langzaam gegaarde Ibérico varkensrack.

Ibérico rack kopen bij LeJean

Wist je dat je bestelling gratis wordt thuisbezorgd bij besteding vanaf €60? Kies bij het bestellen zelf de bezorgdag. Je kunt er ook voor kiezen om je bestelling  af te halen in ons vleesatelier. Dit is atlijd gratis. We zijn van woensdag t/m vrijdag geopend van 09:00 uur tot 17:00 uur en op zaterdag van 09:00 uur tot 12:00 uur. Heb je een vraag? Neem dan contact met ons op via [email protected] of bel naar +31(0)702017034. We staan elke werkdag voor je klaar.

 

Wij helpen je graag!
Stuur een e-mail [email protected]
1309 klanten geven ons een 9.3 op Kiyoh Kiyoh
Specificaties
  • Merk: LeJean
  • Artikelnummer: 2020101
  • Herkomst: Spanje
  • Houdbaarheid: 6 Maanden na ontvangst
  • Leveringsconditie: Diepvries
  • Kiloprijs: € 35.15
  • Samenstelling: 100% Varkensvlees
LeJean Ibérico varkensrack
Reviews Help ons en andere klanten door het schrijven van een review Je beoordeling toevoegen
N
Natalia Geplaatst op 16/12/2020

Succulent, excellent quality meat!

We browned it slightly at 230 C+fan in the over for about 8 minutes (~1kg), then about 2 hours at 100 C grill up to internal temperature of ~64 C. Then kept it loosely covered in foil for about 1 hour, and warmed up for ~20 minutes at 100 C before serving. It was juicy and pink in the middle, perfect!

HD
Harold Derksen Geplaatst op 02/09/2020

Afgelopen weekend Ibérico rack bereid op The Bastard, ik heb hiervoor het recept van BBQ52 gebruikt, eerst 24 uur pekelen met vadouvan daarna op 100 graden langzaam garen met een beetje appelhout voor de smoking touch, indirecte warmte met plate setter tot ca. 60 graden kern vervolgens afgrillen op 250 graden tot kern 74 graden. Aflakken met kersen- chipottle saus.

Heerlijk!

Top vlees Le Jean en bedankt voor de recept tip.

J
John Geplaatst op 28/06/2018

Super gemarmerd vlees, smaakvol van zichzelf en lekker afkluiven. Zelf houd ik een kerntemperatuur van 64 graden aan.

Categorieën
Dagelijks vlees Rund Varken Gevogelte Wild Lam Exotisch Seafood Halal BBQ Toebehoren ★ Actie ★ Klantenservice Mijn account