Schrijf u in voor onze wekelijkse aanbiedingen
Get the latest updates, news and product offers via email
Abonneer
30 December 2017

Iberico rack langzaam gegaard

Varkensvlees is één van de meest populaire en veelzijdige vleessoorten, en de basis is van veel lekkere gerechten. Bijvoorbeeld Iberico Rack, een ribstuk van het Ibérico-varken.

Ingrediënten;

1 Iberico Rack

75 ml Ouzo of Pernod

Fijn geraspte schil en sap van 1/2 citroen

Versgemalen peper

Grof zeezout

 

Voor de marinade;

2 teentjes fijngehakte knoflook

1 el fijngehakte, verse oregano

1 el fijngehakte verse munt

 

Voor de vinaigrette;

1 teentje fijngehakte knoflook

30 ml sherry-azijn

75 ml olijfolie

1 tl fleur de sel

1/2 tl vers gemalen peper

1/2 el fijngehakte verse munt

1/2 el fijngehakte verse oregano

 

 

 

 

Voorbereiding;

Laat het Iberico rack op kamertemperatuur komen.

Snijd met een scherp mes een ruitpatroon in de witte vetlaag van de Iberico Rack.

Meng de ingrediënten voor de marinade door elkaar en wrijf deze goed in het varkensvlees en tussen het vet. Breng op smaak met zwarte peper en grof zeezout en laat het vlees minimaal 60 minuten marineren in de koelkast.

Meng ondertussen alle ingrediënten voor de vinaigrette door elkaar.

Op de BigGreenEgg;

Bereiding;

Steek de Big Green Egg aan, plaats de convEGGtor met de pootjes omhoog en verwarm de EGG tot 100°C.
Plaats het Stainless Steel Grid in de EGG, leg hier de Iberico Rack op en sluit de deksel. Besprenkel het vlees om de 1½ uur met een eetlepel vinaigrette. De rack is na ongeveer 5-6 uur gaar. Houd bij Iberico-vlees een kerntemperatuur aan van 57°C voor mooi rosé gegaard vlees. 
Neem de langzaam gegaarde Iberico Rack uit de Big Green Egg, leg op een schaal en laat onder aluminiumfolie 30 minuten rusten. Verwarm intussen de ouzo of Pernod in een kleine steelpan. Neem van het vuur en steek het met een lange lucifer aan. Schenk de brandende vloeistof voorzichtig over de Iberico Rack en wacht tot dit is verdampt.
Snijd het varkensvlees in mooie plakken en besprenkel met de vinaigrette en het citroensap. Breng op smaak met peper en zout en geniet!

Laat een reactie achter

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »