Iberico spareribs

LeJean Ibérico spareribs 5kg
Grootverpakking

ca. 5000 gram

€74,69 €64,95
LeJean Ibérico buik spareribs

ca. 2100 gram

€27,89
LeJean Ibérico ribfingers

ca. 950 gram

€18,99
LeJean Iberico Spareribs

ca. 1000 gram

€14,89

Iberico spareribs

Voor het bestellen van Iberico spareribs kan je terecht binnen het assortiment van Lejean.nl. Deze spareribs lenen zich uitstekend voor een bereiding op de barbecue en zijn bijzonder smaakvol vanwege de aanwezige vetmarmering. Daarnaast staat dit vlees bekend om haar mals- en sappigheid, waardoor je zonder twijfel een uitstekende en smaakvolle maaltijd op tafel zal zetten. Wij bieden zowel spareribs, buik spareribs als ribfingers aan. Maak je keuze of lees eerst even verder voor meer informatie. Mocht je na het lezen van de onderstaande tekst nog behoefte hebben aan meer informatie is het natuurlijk altijd mogelijk om contact met ons op te nemen voor advies op maat.

Wat zijn Iberico spareribs?

Iberico spareribs zijn spareribs die afkomstig zijn van het Ibérico varken. Dit is een varkensras dat alleen in Spanje voorkomt, om precies te zijn op het Iberisch Schiereiland (Iberië). De varkens die op dit schiereiland leven staan onder bescherming van de autoriteiten, waardoor deze varkens volledig onder natuurlijke omstandigheden opgroeien. Daarnaast wordt het productieproces constant en streng gecontroleerd, waardoor je altijd zeker bent van het feit dat Iberico spareribs geen kunstmatige toevoegingen bevatten. Hiernaast staat het Ibérico varkensras bekend als het meest smaakvolle varkensvlees ter wereld.

De smaak

Iberico spareribs hebben een unieke smaak en dit heeft dan ook alles te maken met de eetgewoonten van dit varkensras. Zo eten de varkens enkel en alleen natuurlijk voedsel, zoals gras en wortels, maar daarnaast geven deze dieren de voorkeur aan een andere lekkernij. Op het moment dat de bladeren van de bomen vallen en de herfst in aantocht is laten de aanwezige kurk- en steeneikbomen grote hoeveelheden eikels vallen. Deze eikels vallen erg in de smaak bij de varkens op het eiland en vaak eten ze tot wel meerdere kilo’s per dag. Hier hebben de Iberico spareribs dan ook hun nootachtige smaak aan te danken en deze smaak wordt gewaardeerd over de gehele wereld. Daarnaast is het vlees behoorlijk vet en zoals je wel weet draagt dit natuurlijk ook bij aan de smaakbeleving van de spareribs.

De bereiding

Ga je aan de slag met de bereiding van de Iberico spareribs? Dan dien je rekening te houden met het feit dat je voorafgaand aan de bereiding het vlies aan de binnenkant van de rib dient te verwijderen. Hierbij kan je bijvoorbeeld gebruik maken van een schroevendraaier of een ander scherp hulpmiddel om het jezelf allemaal wat gemakkelijker te maken. Besluit vervolgens of je het vlees wilt marineren met een specifieke rub. Indien dit hetgeen is wat je wenst raden wij het aan om de rub minimaal een nacht in te laten trekken, zodat de kruiden volledig in het vlees kunnen trekken.

Heb je de bovenstaande voorbereidingen getroffen? Dan is het tijd om de barbecue aan te steken. Maak bij voorkeur gebruik van twee verschillende zones. Verwarm de barbecue tot een temperatuur tussen de 110 en 140 graden Celsius. Laat het vlees vervolgens twee tot drie uur braden en op het moment dat je merkt dat het vlees bijna van de ribben afvalt zijn de Iberico spareribs voldoende gegaard. Eventueel is het mogelijk om het vlees tussentijds in te smeren met sinaasappelsaus voor extra smaak. Dit is echter niet noodzakelijk en volledig afhankelijk van persoonlijke voorkeur. Laat de spareribs na de bereiding even rusten en serveer het vlees vervolgens aan jezelf of aan je gasten.

Meer weten?

Wil je meer weten over de oorsprong van de bovenstaande spareribs of heb je vragen over de bereiding? Twijfel dan niet langer en naam vandaag nog contact met ons op. Dit is zowel telefonisch als via e-mail mogelijk en wij kunnen je verzekeren dat wij in staat zijn om al je vragen te beantwoorden. Bestel vandaag nog jouw Iberico spareribs uit het assortiment van Lejean.nl.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »