Gratis verzending v.a. 70,00
Kies je eigen bezorgmoment
Bezorging tussen 17:00-22:30 uur
9.3Kiyoh
Toegevoegd aan winkelwagen
Bewerk winkelmandje Ga verder met winkelen
LeJean

Hazenbout NL

6,75

De hazenbout is een bijzonder stuk wildvlees met een diepe, donkerrode kleur en een uitgesproken smaak. Let op: dit betreft een enkele bout zonder rugstuk en bevat geen vlies.

Je hebt gekozen voor: per stuk (325/375 gram)
Op voorraad (64)
- +
Kiyoh1800+ klanten geven ons een 9.5 op Kiyoh
Voor 10:30u besteld, 's avonds geleverd!
Gratis verzending v.a. 70,00
Kies je eigen bezorgmoment
Gratis afhalen in de winkel
Beschrijving Hazenbout NL

De hazenbout is een bijzonder stuk wildvlees met een diepe, donkerrode kleur en een uitgesproken smaak. Doordat de haas in het wild leeft en zich voedt met een gevarieerd dieet van natuurlijke ingrediënten krijgt het vlees een typische wildsmaak.

Of je nu een échte wildliefhebber bent of gewoon iets bijzonders op tafel wilt zetten, de hazenbout biedt eindeloze culinaire mogelijkheden. Van langzaam gegaarde stoofpotten tot een verrassende bereiding op de barbecue: dit malse vlees komt in elke bereiding tot zijn recht. Denk bijvoorbeeld aan een hazenbout in een rijke rodewijnsaus of een gegrilde hazenbout met de wildkruiden van LeJean.

Let op: omdat hazen in het wild worden geschoten, kan het ondanks zorgvuldige controle voorkomen dat het vlees nog kleine hagelresten bevat.

Waar komt onze hazenbout vandaan?

Onze hazenbouten zijn afkomstig van wilde hazen uit Nederland. In verschillende regio’s voelt de haas zich uitstekend thuis, vaak zijn dit veenweidegebieden. Daar leeft de haas in alle vrijheid en voedt zich met wat de natuur te bieden heeft, denk aan vruchten, grassen, kruiden en boomschors. Deze natuurlijke leefomgeving en het gevarieerde dieet zorgen voor vlees met een krachtige, pure wildsmaak. 

Let op: dit betreft een enkele bout zonder rugstuk en bevat geen vlies.

Algemene bereidingswijze

Je kunt deze hazenbout op veel verschillende manieren bereiden. Hier lees je een algemene bereiding voor hazenbouten in de oven:
1. Laat de hazenbouten minimaal 24 uur voor bereiding ontdooien in de koelkast.
2. Verhit een scheut olie in een pan en bak de hazenbouten rondom bruin.
3. Voeg halverwege een klontje roomboter toe voor extra smaak en een mooie kleur.
4. Leg de hazenbouten in een ovenschaal en giet het braadvet uit de pan over het vlees.
5. Zet de ovenschaal in een voorverwarmde oven op 120 ºC en laat de bouten langzaam garen.
6. Bedruip het vlees af en toe met het braadvet om het mals en sappig te houden.
7. Heeft het vlees een kerntemperatuur van 65 ºC bereikt? Voeg water toe aan de ovenschaal zodat de bouten volledig onderstaan.
8. Tot slot voeg je een scheutje azijn toe en stoof je de bouten verder tot de kerntemperatuur van 82 ºC is bereikt.

Tip: kies je ervoor om de hazenbouten op een andere manier te bereiden? Houd ook dan altijd een kerntemperatuur van 82 ºC aan.

Meer weten?

Wil je deze overheerlijke hazenbout online bestellen? Bij LeJean VleesAtelier ben je aan het juiste adres. Je kiest zelf de leverdatum en in veel gevallen kunnen we dezelfde dag leveren. Als je eerst nog meer informatie wilt over de levering of een van onze producten kun je contact opnemen met onze collega's. Dit kan zowel telefonisch als via e-mail, bel naar +31 (0)702017034 of stuur een e-mail naar [email protected].

Wij helpen je graag!
Stuur een e-mail [email protected]
1309 klanten geven ons een 9.3 op Kiyoh Kiyoh
Specificaties
  • Merk: LeJean
  • Artikelnummer: 7603
  • Herkomst: Nederland
  • Houdbaarheid: 4 maanden na ontvangst
  • Leveringsconditie: diepvries
  • Kiloprijs: € 18.99
  • Samenstelling: 100% Hazenvlees
LeJean Hazenbout NL
Reviews Help ons en andere klanten door het schrijven van een review Geen reviews gevonden Je beoordeling toevoegen
Categorieën
Dagelijks vlees Rund Varken Gevogelte BBQ Lam Exotisch Seafood Halal Wild Toebehoren ★ Actie ★ Klantenservice Mijn account