Graangevoerde Angus Flank steak
Graangevoerde Angus Flank steak
26,99
De flank steak wordt ook vinkelap of bavette de flanchette genoemd. Het is mooi compact vlees met een grove draad en is net zo mals als een biefstuk. Een steak voor de echte vleesliefhebber.
- Herkomst: Australië
- Houdbaarheid: 6 maanden na ontvangst
- Gewicht: 750 gram
- Leveringsconditie: Diepvries
- Kiloprijs: 29.99
- Samenstelling: 100% Rundvlees
BESCHRIJVING
Flank steak
De Flank steak wordt door veel slagers en webshops "bavette" genoemd. Dit komt omdat de benaming bavette oorspronkelijk uit Frankrijk komt, hier hebben verschillende vleesstukken de benaming "bavette".
De Flank steak wordt ook vinkelap of bavette de flanchette genoemd. Het is mooi compact vlees met een grove draad en is net zo mals als een biefstuk. Een steak voor de echte vleesliefhebber.
Tip!:Snijdt hem haaks op de draad en geniet van deze fantastische en unieke smaak!
Algemene bereidingstips
De Flank steak leent zich uitstekend om als steak te braden op een grillpan/braadslee icm de oven of op de BBQ
-
- Ontdooi de Flank steak in de koelkast gedurende 24 uur
- Laat het vlees voor bereiding goed op kamer temperatuur laten komen (haal uit de koelkast minstens 1 uur voor bereiding).
- Laat al het vet en vliesjes aan de buitenkant ongemoeid, dit zorgt voor bescherming en smaak tijdens de bereiding.
- laat de grillpan gloeiend heet worden
- Breng kort van tevoren op smaak met Zout of een kruiden rub
- Schroei het vlees rondom HARD aan tot een mooie bruine kleur/korst ontstaat(maar niet verbrand)
- houd het vlees in beweging zodat het niet aanbrand gedurende 6-8 minuten tot een kern van 55-58 graden voor “Medium”
- laat het vlees rusten op een lauwwarm bord onder een theedoek voor minimaal 5min