Côte de boeuf

LeJean Côte de Boeuf Ierland

ca. 1000 gram

€32,99

Côte de boeuf

Een cote de boeuf, in het Engels ook wel Prime Rib genoemd, is het meest populaire rundvlees dat tegenwoordig op de markt beschikbaar is. Dit is ook niet zo verwonderlijk aangezien dit een behoorlijk stuk vlees betreft en zonder twijfel indruk zal maken op iedere eettafel. Het vlees is lekker mals, maar bevat daarnaast meer dan genoeg vet voor een heerlijke smaak. Toch bestaan er veel onduidelijkheden over dit machtige stuk vlees. Aan ons de taak om hier eens en voor altijd een einde aan te maken. Lees snel verder voor meer informatie.

Wat is een cote de boeuf?

Allereerst gaan we je eens meer vertellen over waar dit stuk vlees nu precies vandaan komt. In ieder geval heb je waarschijnlijk al kunnen bedenken dat dit vlees van een rund, oftewel een koe afkomstig is. Letterlijk vertaald betekent cote de boeuf: ribben van een rund. Toch brengt deze vertaling meer onduidelijkheid met zich mee dan dat deze vragen beantwoordt. Een koe heeft namelijk meer ribben, twaalf stuks om precies te zijn. Wanneer we het specifiek hebben over de Prime Rib bedoelen we de eerste zes ribben van de koe. Dit zijn namelijk de ribben die het meeste vlees bevatten. De overige ribben bevatten een stuk minder vlees en deze zal je in menig restaurant dan ook tegenkomen als ‘short ribs’. Indien je de ribben van de Prime Rib onderverdeeld in losse ribben houdt je enorm populaire tomahawk-steak over. Best lastig allemaal, maar we hopen dat we dit gedeelte een beetje voor je hebben kunnen verduidelijken.

Vol van smaak en heerlijk mals

Indien je voor het eerst een cote de boeuf voorgeschoteld krijgt zal het je direct opvallen dat je te maken hebt met een groot, maar enorm mals en smaakvol stuk vlees. Indien je 1000 gram bestelt zal je hier dan ook gemakkelijk met twee of drie man van kunnen eten. Daarnaast zijn wij van mening dat het vrijwel niet nodig is om het vlees te marineren. Het vlees is namelijk al enorm smaakvol van zichzelf. Het is natuurlijk wel altijd mogelijk om bijvoorbeeld wat extra kruiden aan het vlees toe te voegen of bijvoorbeeld het vlees te serveren in haar eigen vet. Houdt de toevoegingen echter beperkt, want enkel en alleen op deze manier zal je de pure smaak van de cote de boeuf ervaren.

De bereiding

Omdat het gaat om een werkelijk enorm stuk vlees komt er redelijk wat kijken bij het bereiden van de cote de boeuf. Laat het vlees dan ook minimaal 24 uur ontdooien in de koelkast én zorg ervoor dat je het vlees nadat het ontdooid is op kamertemperatuur laat komen. Zet vervolgens de oven aan en verwarm deze tot een temperatuur van zo’n 150 °C. Voeg eventueel wat extra specerijen en kruiden toe om het vlees extra op smaak te brengen, alhoewel dit naar ons inzien niet vereist is. Bestrijk het vlees met een beetje olijfolie en bak vervolgens het vlees zo’n 3 minuten rondom bruin. Haal het vlees uit de pan en braadt het vlees ongeveer 20 minuten in de oven totdat er een kerntemperatuur van 58 °C (medium rare) is bereikt. Natuurlijk kan je de cote de boeuf altijd wat langer of wat minder lang garen. Verder garen dan medium raden wij echter af, omdat hierdoor de unieke smaak van het vlees verloren zal gaan.

Vragen of opmerkingen?

Heb je vragen of opmerkingen over de cote de boeuf uit ons assortiment? Schroom in dat geval niet om contact met ons op te nemen. Dit kan zowel telefonisch, via de e-mail als door gebruik te maken van de chatfunctie óf het contactformulier op onze website. Bellen kan naar (0)70 201 7034. Liever mailen? Gebruik dan het volgende e-mailadres: [email protected] Wij zijn er in ieder geval van overtuigd dat het vlees uit ons assortiment je heerlijk zal smaken. Bestel vandaag nog jouw cote de boeuf en ervaar het zelf.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »