Gratis verzending v.a. 60,00
Kies je eigen bezorgmoment
Bezorging tussen 17:00-22:30 uur
9.3Kiyoh
Toegevoegd aan winkelwagen
Bewerk winkelmandje Ga verder met winkelen
Tomahawk steak Caveman Style

Tomahawk steak Caveman Style

minuten lezen

Wil je een lekker sappige en stoere tomahawk bereiden? Doe het dan volgens de caveman style! Het is misschien een bijzondere bereiding, maar dit maakt het juist zo bijzonder lekker. Zo wordt de tomahawk op de caveman style rechtstreeks op de kolen bereid. De mooie mamering smelt tijdens de bereiding en dat maakt de tomahawk supermals. 

Ingrediënten voor 3 personen

- 1 tomahawk steak 
- Grof zeezout
- Zwarte peper
- Houtskool (wij raden Black Ranch Marabu aan)

Voorbereiding

- Haal de tomahawk 24 uur voor bereiding uit de vriezer en laat het ontdooien in de koelkast.
- Haal het stuk vlees ongeveer 30 minuten voor bereiding uit de koelkast zodat het op kamertemperatuur kan komen.

Bereiding

1. Steek de barbecue aan en bereid voor op 210 °C direct grillen. Zorg ervoor dat de kolen goed verdeeld worden over de barbecue, zodat de tomahawk plat erop kan liggen. 
2. Strooi ondertussen zout op de tomahawk. Let op: strooi nog geen peper erop, dit gaat namelijk verbanden.
3. Laat het houtskool heet worden, hierdoor kan het vlees direct dichtschroeien. Zorg ervoor dat er geen as meer ligt en dat de vlammen uit je barbecue zijn.
4. Leg de steak zo plat mogelijk rechtstreeks op de kolen. Hierdoor kan het stuk vlees gelijkmatig verwarmd worden.
5. Verwarm de tomahawk maximaal 1 minuut aan elke kant. Veeg eventueel ingebakken houtskool tijdens het draaien eraf. 
6. Ga zo door totdat de kerntemperatuur van 48 °C is bereikt. Dit zal ongeveer 4 minuten duren.
7. Laat het stuk vlees nog 5 minuten rusten in aluminiumfolie. 
8. Breng de tomahawk op smaak met wat zwarte peper.

Eet smakelijk!

Delen
Categorieën
Dagelijks vlees Rund Varken Gevogelte Wild Lam Exotisch Seafood Halal BBQ Toebehoren ★ Actie ★ Klantenservice Mijn account