Schrijf u in voor onze wekelijkse aanbiedingen
Get the latest updates, news and product offers via email
Abonneer
17 September 2019

Spaanse Paella

Maak eens een onvervalste echte Spaanse Paella met zeevruchten mix en gamba's. Buen apetito

Ingrediënten;

4-5 personen

Voor de Paella kruiden;

½ tl Spaanse saffraan.

2 tl paprikapoeder (zoet)

2 tl uienpoeder.

1 tl knoflookpoeder.

½ tl gemalen kruidnagel.

½ tl gedroogde rozemarijn.

1 tl gemalen zwarte peper.

1 tl zout

Voor de paella;

1/2 gele ui gesnipperd

3 ontvelde tomaten

1 Laurierblaadje

1 Lt visbouillon

saffraan draadjes

150 gr gamba's

200 gr doperwten

2 paprika (rood/groen)

500 gr paella rijst

200 gr zeevruchtenmix

1/2 citroen in partjes

1/2 limoen in partjes

3 stengels peterselie gesneden

 

 

Bereidingswijze;

Fruit in een grote (paella)pan de gesnipperde knoflook, laurier en ui aan.

Zodra deze licht gefruit zijn rasp er dan de tomaten overheen.

Verwarm ondertussen in een steelpan de visbouillon, gebruik twee eetlepels van deze bouillon om de saffraan te weken in een kopje.

Druk met de achterkant van een lepel de saffraan draadjes goed op de bodem, zo komt de smaak mooi los.

Bak in een aparte pan de gamba's kort aan zodat ze net niet gaar zijn.

Voeg in de (paella) pan de doperwten en paprika toe en schep goed om. Voeg als laatste de rijst toe. Schep deze geheel door en bak totdat de rijst "glazig" ziet.

Voeg de paella kruiden toe en blus het geheel af met de warme visbouillon en het kopje met saffraan. Zorg dat de rijst net aan onder staat.

Laat alles rustig sudderen en roer af en toe het geheel goed door. Na circa 15 minuten; proef of de rijst bijna gaar is. Als de rijst bijna gaar is voegt u de zeevruchten mix toe en laat dit circa 20 minuten zachtjes sudderen. Roer niet meer zodat er een lekker korstje op de bodem ontstaat.

Leg nu de gebakken gamba's boven op en garneer met partjes citroen/limoen wat verse gehakte peterselie.

 

Laat een reactie achter

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »