Gratis verzending v.a. 60,00
Kies je eigen bezorgmoment
Bezorging tussen 17:00-22:30 uur
9.3Kiyoh
Toegevoegd aan winkelwagen
Bewerk winkelmandje Ga verder met winkelen
Koreaanse kwartels

Koreaanse kwartels

minuten lezen

Ingrediënten voor 4 personen:

- 4 kwartels
- Glasnoedels
 

Komkommer Kimchee

- 2 komkommers
- 80 gr suiker
- 1 el zout
- 1 el chilipoeper
- 8 cm gember
- 6 tenen knoflook
- 2 el vissaus
- 2 el sojasaus
- 1 wortel
- 2 lenteuitjes
- 1 rode uit

Koreaanse BBQ saus

- 150 gr bruine basterdsuiker
- 150 ml water
- 250 ml sojasaus
- 1 rode ui
- 8 tenen knoflook
- 3 cm gember
- 2 kiwi's
- Sesamolie



 

koreaanse kwartel

 

 

Bereiding

Komkommer kimchee

Hij is pittig maar lekker, en het wordt eigenlijk alleen maar beter als je hem langer laat staan. Wij hebben de laatste tijd allerlei groenten in weckpotten in de koelkast staan. Leuke manier om ze te bewaren en superlekker bij heel veel verschillende gerechten.

  1. Snij de komkommers in dunnen plakjes. Meng deze met een kwart van de suiker en een kwart van het zout en laat het zo even staan, terwijl je de rest van de ingrediënten snijdt en mengt.
  2. Meng de rest van de suiker en het zout samen met de chilipoeder.
  3. Snij de gember en knoflook ragfijn, de wortel en de lente-ui in dunne lucifers met een lengte van 3 cm en de rode uit in flinterdunne halve manen.
  4. Meng vervolgens alles goed door elkaar, voeg de vissaus en de sojasaus toe en meng opnieuw.
  5. Doe om en om de komkommer en het mengsel in een weckpot en roer het geheel zo goed als mogelijk om.
  6. Zorg er voor dat de rand van de weckpot en het elastiek goed schoon zijn en sluit te pot af. In de eerste week draai ik de pot elke dag. Als ik iets uit de pot haal gebruik ik daarvoor altijd een schonen lepel of vork, de rest blijft dan langer goed.

BBQ saus

Ik weet bijna zeker dat je twee keer hebt gekeken bij kiwi's typisch geval van vraag niet hoe het kan maar profiteer ervan!

  1. Doe de basterdsuiker met het water in een steelpan en op het vuur, laat de basterdsuiker helemaal oplossen. Zodra de suiker opgelost is haal je het van het vuur af en voeg je de sojasaus toe.
  2. Snipper de rode uit, rasp de gember en de knoflook en schil de kiwi's.
  3. Doe alles behalve de sesamolie in een keukenmachine en laat het echt wel minimaal 5 minuten draaien.
  4. Zet de keuken machine op een lage stand en voeg druppelgewijs sesamolie naar smaakt toe.

Deze saus kan je meteen gebruiken, maar dan is hij best scherp met rauwe gember en knoflook. Even laten staan helpt al om de eerste scherpte eraf te halen. Wij gebruiken hem als marinade en na het bakken is de saus nog beter!

Kwartels

  1. Ontbeen de kwartels (ruggegraat en borstbeen) zodat ze gevlinderd kunnen worden. Het is wel even een prutswerkje, ik wordt er blij van want ik had het nog nooit gedaan, maar ik kan me voorstellen dat niet iedereen dit leuk vindt.
  2. Bestrijk de kwartels met de BBQ saus en laat ze zo minimaal een uur in de koelkast marineren.
  3. Bereidt de BBQ voor, wij gebruikten het gasdeel, directe hitte heb je nodig. Laat het rooster ook goed warm worden om plakken van de kwartel te voorkomen.
  4. Leg de kwartel met velzijde naar beneden, ongeveer 5 minuten, krokant vel is wat we willen. Draai hem dan om nog 2 minuten.
  5. Pak de kwartel in in aluminimumfolie.

kwartel op bbq lejean

Bord opmaken met de noedels

Kijk van te voren op je glasnoedels hoelang ze in kokend water moeten. Die van ons 3 minuten en we hebben een quooker, dus deden we de noedels in het water in de tijd van het rusten van de kwartels. Noedels op je bord, kwartel erbij en de kimchee. Dit gerecht heeft pit, is fantastisch om met je vingers de kwartels te eten, de saus trekt door in de noedels net als het sap van de kimchee. En dat dan met stokjes naar binnen slurpen. 

 

Met dank aan paul_bierenbbq voor het recept.

Delen
Categorieën
Dagelijks vlees Rund Varken Gevogelte BBQ Lam Exotisch Seafood Halal Wild Toebehoren ★ Actie ★ Klantenservice Mijn account