Gratis verzending v.a. 70,00
Kies je eigen bezorgmoment
Bezorging tussen 17:00-22:30 uur
9.3Kiyoh
Toegevoegd aan winkelwagen
Bewerk winkelmandje Ga verder met winkelen
Klassieke runderbouillon

Klassieke runderbouillon

minuten lezen

Deze bereidingswijze op traditionele manier geeft je een heerlijke en rijke bouillon. Perfect als basis voor soep, stoofgerechten of sauzen.

Ingrediënten (voor 2 liter bouillon)

- 1000 gram runderbotten
- 2 uien
- 2 wortels
- 2 stengels bleekselderij
- 1/2 witte kool
- 1 pastinaak
- 1/2 eetlepel peperkorrels
- verse kruiden zoals peterselie en tijm
- 2 laurierblaadjes
- 1,5 eetlepel appelciderazijn
- 2,5 liter koud water

Benodigdheden 

- Grote soeppan
- Zeef

Bereidingswijze 

- Verwarm de oven voor op 220°C
- Leg de runderbotten op een bakplaat en rooster deze 25 tot 30 minuten tot ze goudbruin zijn. Dit geeft je bouillon een diepere, geroosterde smaak.
- De uien snij je in vier stukken, de schil laat je eraan zitten.
- Snij de andere groenten in grove stukken.
- Doe de runderbotten, groenten, kruiden en azijn in een grote soeppan
- Voeg het water toe en breng de pan langzaam aan de kook
- Als het geheel kookt zet je het vuur laag en verwijder je het schuim met een lepel
- Laat de bouillon minstens 6 uur trekken (liever 8-12 uur voor een rijkere en diepere smaak)
- Giet de bouillon af door een fijne zeef

Je kunt de bouillon zo’n 5 dagen in de koelkast bewaren maar het is ook ideaal om in kleinere porties in te vriezen.

Delen
Categorieën
Dagelijks vlees Rund Varken Gevogelte BBQ Lam Exotisch Seafood Halal Wild Toebehoren ★ Actie ★ Klantenservice Mijn account