18 January 2019

Hertenstoofvlees "Indian curry"

Rode Indiase curry met hertenstoofvlees

Ingrediënten


500 gram hertenstoofvlees
Rode currypasta

10 gram kerriepoeder

1 gesnipperde ui

3 teen knoflook

4 dl kippenbouillon

2 dl kokosmelk

1 TL tomatenpuree

Limoen


Voor de garnituur

Ringetjes van sjalot

Korianderblad

Basilicumblaadjes

Cherry tomaatjes

Kleine gekookte aardappel

 

 

Voorbereiding

Vacumeer de hertenstoofvlees met een klein beetje rode currypasta en 50 cl. kippenbouillon en gaar gedurende 12 uur in een waterbad van 85° C

Mocht vacumeren niet lukken, gaar dan het geheel in een stoofpan voor minimaal 6 uur en schep het vlees er daarna apart uit.


Bereiding

1. Ontvel de cherry tomaatjes en droog in de oven gedurende 2 uur.

2. Kook de aardappel gaar

3. Fruit kort de sjalot ringetjes (garnering)

3. Bak de hertengoulash aan en zet het apart.

4. Fruit de gesnipperde ui aan met de gekneusde knoflook en het kerriepoeder, bak de tomatenpuree kort mee en voeg de kippenbouillon toe.

5. Breng het geheel aan de kook en breng op smaak met de currypasta.

6. Voeg de kokosmelk toe en breng opnieuw aan de kook. Zeef de jus, breng op smaak met peper en zout en rasp van de limoen.

7. Kook de curry in op gewenste dikte en meng met de goulash.

8. Serveer de curry op bord, leg er de tomaat, aardappel en sjalot ringetjes bij en garneer met kruiden.

Laat een reactie achter

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »