Kies je eigen bezorgmoment
Gratis verzending v.a. 50,00
Wekelijkse acties in de nieuwsbrief
Gratis afhalen in de winkel
9.3Kiyoh
Toegevoegd aan winkelwagen
Bewerk winkelmandje Ga verder met winkelen
Gegrilde Ibérico pluma met komkommersalade

Gegrilde Ibérico pluma met komkommersalade

minuten lezen

Heb jij onze ibérico pluma al geprobeerd? Dit stuk vlees is heerlijk mals en komt van het uiteinde van de lendenen. Het is misschien niet het mooiste deel, maar wel één van de smaakvolste! De pluma is mooi gemarmerd met vet dat gemakkelijk wegsmelt tijdens het grillen. Het eikeldieet van deze varkens zorgt voor sappig en zeer smaakvol vlees. Deze nootachtige smaak is ook duidelijk terug te proeven.



Bereiding

  1. Haal het de ibérico pluma uit de koelkast, verwijder de verpakking en snijd eventuele losse stukjes af. Laat het vlees op kamertemperatuur komen.
  2. Steek ondertussen de barbecue aan en verwarm, bij voorkeur met een gietijzeren rooster, tot een temperatuur van 230˚C.
  3. Maak ondertussen de salade. Halveer hiervoor de komkommer in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de komkommerhelften in plakjes.
  4. Halveer vervolgens de rode peper in de lengte, verwijder het steeltje en het zaad en snijd de peper in dunne halve ringen.
  5. Steek daarna het klokhuis uit de appel, snijd het vruchtvlees in reepjes en besprenkel met de helft van het limoensap. Schep de komkommer, peper en appel door elkaar.
  6. Pluk de blaadjes van de peterselie en hak ze fijn. Meng de Griekse yoghurt met een eetlepel water, het resterende limoensap en de gehakte peterselie en voeg peper en zout naar smaak toe. Meng de dressing door de salade en bestrooi eventueel met geroosterde pijnboompitten.
  7. Dep de pluma droog met keukenpapier. Meng het zout met de bloem. Bestrooi het vlees aan beide kanten met een laagje van het zoutmengsel en klop het overtollige mengsel eraf.
  8. Leg de pluma op het rooster en sluit de deksel van je barbecue. Gril het vlees ca. 3 minuten, draai na 1,5 minuut een kwartslag voor een mooie grillruit. Keer het vlees om en grill nogmaals ongeveer 3 minuten, keer opnieuw na 1,5 minuut een kwartslag voor een mooie grillruit. De kerntemperatuur is nu ongeveer 60 °C.
  9. Haal de ibérico pluma uit je barbecue, dek losjes af met aluminiumfolie en laat 5 minuten rusten voordat je het aansnijdt. Serveer de gerilde ibérico pluma met de komkommersalade.


Eet smakelijk!

Ingrediënten

Voor 2 personen

500 gram Ibérico pluma
1 deel zout
2 delen bloem

 

Delen
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »
Categorieën
Rund Varken Gevogelte BBQ Lam Exotisch Seafood Halal Wild Toebehoren ★ Actie ★ Klantenservice Mijn account