25 July 2018
Gegrilde Ibérico pluma met komkommersalade
Gegrilde Ibérico pluma
Ingrediënten voor 2 personen
500 g Ibérico pluma
1 deel zout
2 delen bloem
Naarstig op zoek naar Pluma? Dan heb je geluk. Pluma vind je exclusief bij LeJean in het assortiment. Het is een heerlijk smaakvolle en malse steak.
Bereiding
- Haal het de pluma uit de koelkast, verwijder de verpakking en snijd eventuele losse stukjes af. Laat het vlees op temperatuur komen.
- Steek intussen de barbecue aan en verwarm, bij voorkeur met een gietijzeren rooster, tot een temperatuur van 230 ˚C.
- Halveer intussen voor de salade de komkommer in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de komkommerhelften in plakjes. Halveer de rode peper in de lengte, verwijder het steeltje en het zaad en snijd de peper in dunne halve ringen. Steek het klokhuis uit de appel, snijd het vruchtvlees in reepjes en besprenkel met de helft van het limoensap. Schep de komkommer, peper en appel door elkaar.
- Pluk de blaadjes van de peterselie en hak ze fijn. Meng de Griekse yoghurt met een eetlepel water, het resterende limoensap en de gehakte peterselie en voeg peper en zout naar smaak toe. Meng de dressing door de salade en bestrooi eventueel met geroosterde pijnboompitten.
- Dep de pluma droog met keukenpapier. Meng het zout met de bloem. Bestrooi het vlees aan beide kanten met een laagje van het zoutmengsel en klop het overtollige mengsel eraf.
- Leg de pluma op het rooster en sluit de deksel van je barbecue. Gril het vlees ca. 3 minuten, draai na 1,5 minuut een kwartslag voor een mooie grillruit. Keer het vlees om en gril nogmaals ongeveer 3 minuten, keer opnieuw na 1,5 minuut een kwartslag voor een mooie grillruit. De kerntemperatuur is nu ongeveer 60 °C.
- Haal de pluma uit je barbecue, dek losjes af met aluminiumfolie en laat ca. 5 minuten rusten voordat je het aansnijdt. Serveer met de salade.