Schrijf u in voor onze wekelijkse aanbiedingen
Get the latest updates, news and product offers via email
Abonneer
06 March 2019

Cervena hertenbiefstuk rabarberchutney

Silver Fern Farms Cervena Hertenbiefstuk

 

Ingrediënten;

Voor 4 personen;

4 hertenbiefstukken

75 g boter

groene salade, om mee te serveren

 

Voor de chutney

500 g rabarber

1/2 rode ui

1 gele of rode chilipeper

25 g boter

40 ml Amaretto

2 el suiker

 

Voorbereiding;

Snijd voor de chutney de rabarber in plakjes van een halve centimeter dik. Pel en snipper de rode ui. Halveer de chilipeper in de lengte en verwijder het steeltje en de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees fijn.

Verhit de boter in een steelpan op het fornuis op medium vuur. Voeg de rabarber toe en bak deze enkele minuten.

Roer de ui en de chilipeper erdoor en bak tot de ui glazig is. Blus af met de Amaretto en roer de suiker erdoor. Zet het vuur laag en laat de chutney 15-20 minuten zachtjes pruttelen.

Je kunt de chutney op kamertemperatuur of lauwwarm bij de biefstuk serveren.

 

Bereiden;

Verhit de boter in een koekenpan op het fornuis op medium vuur. (uiteraard ook mogelijk op je BBQ/Kamado)

Leg de hertenbiefstukken in de pan en bak ze in 7-8 minuten aan beide kanten goudbruin. Houd een kerntemperatuur aan van 52-54 ˚C voor rare of 54-57 ˚C voor medium-rare.

Leg op ieder bord een hertenbiefstuk en serveer met de rabarberchutney en de groene salade.

 

Laat een reactie achter

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »