Gratis verzending v.a. 60,00
Kies je eigen bezorgmoment
Bezorging tussen 17:00-22:30 uur
9.3Kiyoh
Toegevoegd aan winkelwagen
Bewerk winkelmandje Ga verder met winkelen
Hertenbiefstuk rabarberchutney

Hertenbiefstuk rabarberchutney

minuten lezen

Ingrediënten voor 4 personen

- 4 hertenbiefstukken
- 75 gram boter
- groene salade om erbij te serveren

Voor de chutney
- 500 gram rabarber
- 1/2 rode ui
- 1 gele of rode chilipeper
- 25 gram boter
- 40 ml Amaretto
- 2 el suiker

Voorbereiding

- Snijd voor de chutney de rabarber in plakjes van een halve centimeter dik. Pel en snipper de rode ui. Halveer de chilipeper in de lengte en verwijder het steeltje en de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees fijn.
- Verhit de boter in een steelpan op het fornuis op medium vuur. Voeg de rabarber toe en bak deze enkele minuten.
- Roer de ui en de chilipeper erdoor en bak tot de ui glazig is. Blus af met de Amaretto en roer de suiker erdoor. Zet het vuur laag en laat de chutney 15-20 minuten zachtjes pruttelen.
- Je kunt de chutney op kamertemperatuur of lauwwarm bij de biefstuk serveren.

Bereiden

1. Verhit de boter in een koekenpan op het fornuis op medium vuur. (uiteraard ook mogelijk op je BBQ/Kamado)
2. Leg de hertenbiefstukken in de pan en bak ze in 7-8 minuten aan beide kanten goudbruin. Houd een kerntemperatuur aan van 52-54 ˚C voor rare of 54-57 ˚C voor medium-rare.
3. Leg op ieder bord een hertenbiefstuk en serveer met de rabarberchutney en de groene salade.

Delen
Categorieën
Dagelijks vlees Rund Varken Gevogelte Wild Lam Exotisch Seafood Halal BBQ Toebehoren ★ Actie ★ Klantenservice Mijn account