Gratis verzending v.a. 60,00
Kies je eigen bezorgmoment
Bezorging tussen 17:00-22:30 uur
9.3Kiyoh
Toegevoegd aan winkelwagen
Bewerk winkelmandje Ga verder met winkelen
Broodje hamburger… Buffalo hamburger

Broodje hamburger… Buffalo hamburger

minuten lezen

Een lekker goed gevuld broodje hamburger die koop je niet, die maak je zelf, is echt niet moeilijk, maar wel echt heel lekker.

Ingrediënten

- Buffalo hamburgers
- 250 gram bloem
- 125 ml handwarm water
- 50 ml zonnenbloemolie
- Snuf zout
- 1 EL suiker
- 4 gram droge gist
- Sesamzaadjes
- Mayonaise
- Ketchup
- Paprika poeder
- Zout
- Peper
- Worchestersauce
- Sla
- Tomaat
- Augurk
- Ontbijtspek
- Uien

Bereidingswijzen

  1. Maak het deeg voor de broodjes. Meng de bloem, het water, de zonnebloem olie, suiker en gist goed door elkaar en voeg een snuf zout toe. Kneed dit deeg voor ongeveer 10 minuten en leg het dan in een kom om 40 minuten te laten rijzen.
  2. Verdeel het deeg in zes bollen en leg deze op gebolt op een bakplaat met bakpapier.
  3. Maak iedere bol een beetje vochtig met water en bestrooi het met sesamzaadjes. Laat deze bollen ook weer 40 minuten rijzen.
  4. Verwarm de over voor op 220 graden.
  5. Maak de hamburgersaus. Meng 2 delen mayo op 1 deel ketchup en voeg na smaak paprikapoeder, zout, peper en worcestersaus toe. Snipper een sjarlotje en voeg deze als laatste toe. Proef en pas aan waar nodig.
  6. Snij de uien in ringen en bak deze langzaam gaar.
  7. Bak het ontbijtspek
  8. Snij de tomaten en augurken en leg deze in bakjes klaar
  9. Haal van de sla losse blaadjes af
  10. Doe de broodjes 15 – 20 minuten in de oven
  11. Verwarm een grilpan of koekenpan of op de BBQ. Leg de hamburgers op de hittebron en zodra de buitenkant ongeveer tot halverwege gegaard is draai je de hamburger om. Je draait een hamburger altijd maar een keer, dan blijft het meeste sap in de hamburger zitten.
  12. Haal de hamburgen van de hittebron en laat deze in alluminmunfolie rusten tot hij op het broodje gaat.
  13. Brood uit de oven. En zo warm mogelijk door de midden snijden.
  14. Het opbouwen van het broodje doe ik altijd het liefst met de eter naast me en met eigen keuzes. Iets er op doen wat niet opgegeten wordt is zonde
  15. Mijn opbouw:
    1. Saus (zowel bodem als deksel kant van het broodje)
    2. Sla
    3. Tomaat
    4. Augurk
    5. Ontbijtspek
    6. Hamburger
    7. Ui

buffalo hamburger Lejean

Eetsmakelijk!

Biertip: Ik dronk hier een heerlijke IPA van Lowlander bij.

 

Met dank aan paul_bierenbbq voor het recept.

Delen
Categorieën
Dagelijks vlees Rund Varken Gevogelte Wild Lam Exotisch Seafood Halal BBQ Toebehoren ★ Actie ★ Klantenservice Mijn account