Gratis verzending v.a. 60,00
Kies je eigen bezorgmoment
Levering tussen 17:00-22:00 uur
9.3Kiyoh
Toegevoegd aan winkelwagen
Bewerk winkelmandje Ga verder met winkelen
LeJean

Beef Hammer

51,30

Een echte eyecatcher! Bijzonder mals en sappig. Een stoer stuk vlees met een intense smaak. Ideaal voor een low & slow sessie.

Op voorraad (1)
- +
Voor 10:30u besteld, zelfde dag geleverd
Gratis verzending v.a. 60,00
Kies je eigen bezorgmoment
Gratis afhalen in de winkel
Beschrijving Beef Hammer

Over de beef hammer

Het hart van elke bbq- en smokerfan gaat nu sneller kloppen. Dit mooi stuk (kolos) is ideaal voor een low & slow bereiding. De beef hammer dankt zijn naam aan zijn vorm die doet denken aan een hamer, behalve dat je in onze beef hammer kunt bijten! De runderhamer wordt gesneden van het in Nederland opgroeiende Blonde d 'Aquitaine rund. 

Algemene bereidingstips

Met de juiste bereiding kun je ongelofelijk sappig, mals en aromatisch vlees verwachten dat gemakkelijk van het bot valt. Door de grote hoeveelheid bindweefsel is de beef hammer bijzonder geschikt om langzaam te garen. We kunnen de bereiding aanbevelen in een Dutch oven, kamado bbq, in de braadpan, in de oven of in de rookoven. Voor welke bereiding je ook kiest: houd rekening met een bereidingstijd van 8 tot 11 uur.

1. Laat de beef hammer 48 uur in de koelkast ontdooien.
2. Haal de beef hammer ongeveer 2 uur voor bereiding uit de koelkast.
3. Kruid de beef hammer met peper en zout of een rub (onze favoriet: Beef BBQ Chief van Natural Spices) . Optie: beef hammer inspuiten met runderbouillon.
4. Bereid de bbq /rookoven voor om met een temperatuur van 100 tot 120 ºC. Hoe lager hoe beter.
5. Rook vervolgens 2 uur op 120 °C. Gebruik bij voorkeur beuken- en/of kersenhout om te roken. (Plaats een kom met de resterende runderbouillon onder de Beef Hammer om evt. ontsnappende vloeistof op te vangen of om wat vochtige circulerende lucht in de roker te creëren.)
6. Haal na twee uur de beef hammer uit de bbq/rookoven, wikkel hem in slagerspapier (butcherpapier), giet het druipvocht uit de kom erbij en (belangrijk!) bind het slagerspapier stevig vast aan de bovenkant van het bot. Hierdoor ontstaat er een soort stoomkoker.
7. Gaar vervolgens de verpakte Beef Hammer op indirecte warmte in de BBQ/ rookoven op 120 °C tot een kerntemperatuur van 90 °C. 

Heb je een vraag?

Heb je een vraag over bijvoorbeeld de bereiding van de beef hammer? Twijfel dan niet om contact met ons op te nemen. Bel ons (+31 702 017 034) of stuur een mailtje naar [email protected] We helpen je graag.

 

Wij helpen je graag!
Stuur een e-mail [email protected]
1309 klanten geven ons een 9.3 op Kiyoh Kiyoh
Specificaties
  • Merk: LeJean
  • Artikelnummer: 1080105
  • Herkomst: Nederland
  • Houdbaarheid: 4 maanden na ontvangst
  • Leveringsconditie: Diepvries / Quickfrozen
  • Kiloprijs: €12.99
  • Samenstelling: 100%
LeJean Beef Hammer
Reviews Help ons en andere klanten door het schrijven van een review Geen reviews gevonden Je beoordeling toevoegen
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »
Categorieën
BBQ Rund Varken Gevogelte Lam Exotisch Seafood Halal Dagelijks vlees Wild Toebehoren ★ Actie ★ Klantenservice Mijn account