Over de reebout
De reebout komt van de achterpoot van de ree. De reebout bevat nog het bot, wat het een heerlijk gebraad maakt. Niet alleen de smaak is prachtig: ook voor het oog is het een parel.
Waar komt de reebout vandaan?
De ree eet in de natuur allerlei noten, paddenstoelen en kruiden, wat het vlees een unieke smaak geeft. De reebout is een mooi stuk vlees dat dankzij de onbeperkte beweging en natuurlijke voeding optimaal ontwikkeld is.
Algemene bereidingswijze
Het sappige, gespierde vlees is net zo geschikt om te grillen als voor steaks, rollades of gesneden vlees. Waar je ook voor kiest: zorg ervoor dat de reebout voor de bereiding is ontdooid.
1. Marineer de reebout een nacht in een marinade van kruiden, knoflook en olie in de koelkast.
2. Verwarm de volgende dag de grill/oven voor op 150°C.
3. Grill de bout op directe hitte rondom bruin.
4. Gaar de reebout zo'n 1,5 uur op de indirecte grillzone of in de oven. Steek een kerntemperatuurmeter in het vlees.
5. Zet voor meer sappigheid een aluminium schaal met rode wijn of bier onder het vlees.
6. Als de kerntemperatuur 60 °C is, is de reebout gaar.
7. Laat de reebout nog 20 minuten in aluminiumfolie rusten.
8. Serveer bijvoorbeeld met een portsaus en gesmoorde sjalotjes.
Inspiratie nodig? Kijk hier voor recept reebout uit de oven.
Reebout kopen bij online slager LeJean
Wist je dat je bij het afrekenen zelf de bezorgdag kunt kiezen? En als je voor 10:30 uur bestelt, kun je het vanavond al in huis hebben!
Elke bestelling wordt met zorg door ons klaargemaakt en ingepakt. Om de beste kwaliteit te kunnen waarborgen, wordt jouw bestelling pas ingepakt op de dag dat je het ontvangt. Daarnaast werken we met strenge regels omtrent hygiëne, temperaturen en nog veel meer. Heb je nog vragen? Neem dan contact met ons op door te bellen naar +31(0)702017034 of stuur een mailtje naar [email protected]. We helpen je graag.
- Merk: LeJean
- Artikelnummer: 7030102
- Herkomst: Tsjechië
- Houdbaarheid: 6 maanden na ontvangst
- Leveringsconditie: diepvries
- Kiloprijs: € 30.99
- Samenstelling: 100% Ree
