Gratis verzending v.a. 60,00
Kies je eigen bezorgmoment
Levering tussen 17:00-22:00 uur
9.3Kiyoh
Toegevoegd aan winkelwagen
Bewerk winkelmandje Ga verder met winkelen
Reebout uit de oven

Reebout uit de oven

minuten lezen

Algemene informatie

Alvorens we het heerlijke recept van reebout op een rijtje gaan zetten, vertellen we je graag meer over dit heerlijk stuk vlees. Onze reebouten zijn namelijk afkomstig van wilde reeën. Het betreft hier dan ook een heerlijk stuk natuurvlees en onze dieren leven in het Verenigd Koninkrijk. Tijdens hun leven consumeren deze prachtige dieren enkel en alleen natuurlijke producten, zoals noten, paddenstoelen en overige kruiden. Dit zorgt dan ook voor de unieke smaak van het vlees, zoals je nog nooit eerder hebt ervaren. Daarnaast ben je ervan verzekerd dat ons vlees geen kunstmatige toevoegingen bevat.

Ingrediënten voor het gerecht
- Reebout van zo'n 1900 gram
- 3 el olijfolie
- 600 ml runderbouillon of wildbouillon

Ingrediënten voor de rub
- 75 ml olijfolie
- 8 teentjes knoflook, fijngehakt
- 75 gram verse rozemarijn grof gesneden
- 125 gram verse tijmblaadjes, gerist en fijngehakt
- 3 eetlepels geplette jeneverbessen
- 7,5 gram grof zeezout
- 7,5 gram versgemalen peper

Voorbereiding

Voordat je daadwerkelijk aan de gang gaat met het bereiden van de reebout is het belangrijk dat je enkele voorbereidingen treft. Zo raden wij je in ieder geval aan om een goede rub voor te bereiden die je vervolgens op het vlees aanbrengt. Deze rub zal dan ook zorgen voor de smaak waar je naar op zoek bent.

Bereiding van de rub

1. Voor het maken van de rub is het de bedoeling dat je alle ingrediënten samenvoegt in een kleine kom. Stop vervolgens al deze ingrediënten in een blender en mix ze tot een ‘pasta-achtige’ consistentie. Indien nodig is het mogelijk om extra olijfolie toe te voegen, zodat het makkelijker wordt om de rub gelijkmatig over het vlees te verspreiden.
2. Wrijf de reebout in met de rub en wikkel het vlees in huishoudfolie. Plaats het gemarineerde vlees vervolgens voor minimaal 12 uur in de koelkast, zodat de marinade volledig in het vlees kan trekken.

Bereiding van de reebout

1. Nadat je het vlees voor minimaal 12 uur in de koeling hebt geplaatst haal je het vlees uit de koelkast en laat je het op kamertemperatuur komen. Tijdens dit proces zet je de oven aan en verwarm je deze tot een temperatuur van 240°C. Leg de reebout vervolgens in een braadslee en rooster de bout voor ongeveer 15 minuten aan beide zijden. Keer het vlees halverwege om, zodat beide zijden goed gegaard worden.
2. Op het moment dat je de reebout aan het roosteren bent verwarm je tegelijkertijd de runder- of windbouillon op een laag vuur met een temperatuur van 80°C. Zodra de bouillon warm genoeg is besprenkel je de reebout met wild- of runderbouillon. Na 15 minuten roosteren verlaag je de temperatuur van de oven van 240°C naar 180°C. Laat het vlees vervolgens doorgaren en steek een kernthermometer in het vlees, zodat je de kerntemperatuur in de gaten kan houden. Let er goed op dat de thermometer niet het bot van de reebout raakt.
3. Zodra het vlees een kerntemperatuur van 60°C is bereikt haal je het vlees uit de oven en laat je het minimaal 20 minuten rusten. Dit zorgt ervoor dat het vlees zal doorgaren én dat de smaakstoffen evenredig door het vlees verspreid worden, waardoor ieder stuk heerlijk zal smaken. Vervolgens snijdt je het vlees in dunne plakken en wordt het mogelijk om dit heerlijke vleesgerecht te serveren aan je gasten of natuurlijk aan jezelf.

 

Delen
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »
Categorieën
Dagelijks vlees Rund Varken Gevogelte Wild Lam Exotisch Seafood Halal BBQ Toebehoren ★ Actie ★ Klantenservice Mijn account