24 September 2018

Reebout uit de oven

Een reebout uit de oven is een overheerlijk recept dat gegeten kan worden bij verschillende (speciale) gelegenheden. Het vlees heeft een unieke wilde smaak en is heerlijk mals, waardoor het vlees gelijk zal smelten wanneer je het in je mond stopt. Indien je de beste smaaksensatie wilt ervaren raden wij je aan om dit vlees langzaam te garen. Hieronder hebben we een heerlijk recept voor je klaargezet, zodat je precies weet hoe je dit vlees op de meest smakelijke manier kunt bereiden. Lee snel verder voor alle informatie.

Algemene informatie

Alvorens we het heerlijke recept van reebout op een rijtje gaan zetten, vertellen we je graag meer over dit heerlijk stuk vlees. Onze reebouten zijn namelijk afkomstig van wilde reeën. Het betreft hier dan ook een heerlijk stuk natuurvlees en onze dieren leven in het Verenigd Koninkrijk. Tijdens hun leven consumeren deze prachtige dieren enkel en alleen natuurlijke producten, zoals noten, paddenstoelen en overige kruiden. Dit zorgt dan ook voor de unieke smaak van het vlees, zoals je nog nooit eerder hebt ervaren. Daarnaast ben je ervan verzekerd dat ons vlees geen kunstmatige toevoegingen bevat.

De voorbereiding

Voordat je daadwerkelijk aan de gang gaat met het bereiden van de reebout is het belangrijk dat je enkele voorbereidingen treft. Zo raden wij je in ieder geval aan om een goede rub voor te bereiden die je vervolgens op het vlees aanbrengt. Deze rub zal dan ook zorgen voor de smaak waar je naar op zoek bent. Maak gebruik van de volgende ingrediënten:

Ingrediënten voor het gerecht:

  • Reebout van ca. 1900 gram
  • 3 EL olijfolie
  • 600 ml runderbouillon of wildbouillon

Ingrediënten voor de rub:

  • 75 ml olijfolie
  • 8 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 75 gram verse rozemarijn grof gesneden
  • 125 gram verse tijmblaadjes, gerist en fijngehakt
  • 3 eetlepels geplette jeneverbessen
  • 75 gram grof zeezout
  • 75 gram versgemalen peper

Voor het maken van de rub is het de bedoeling dat je alle ingrediënten samenvoegt in een kleine kom. Stop vervolgens al deze ingrediënten in een blender en mix ze tot een ‘pasta-achtige’ consistentie. Indien nodig is het mogelijk om extra olijfolie toe te voegen, zodat het makkelijker wordt om de rub gelijkmatig over het vlees te verspreiden.

Wrijf de reebout in met de rub en wikkel het vlees in huishoudfolie. Plaats het gemarineerde vlees vervolgens voor minimaal 12 uur in de koelkast, zodat de marinade volledig in het vlees kan trekken.

De bereiding van de reebout

Nadat je het vlees voor minimaal 12 uur in de koeling hebt geplaatst haal je het vlees uit de koelkast en laat je het op kamertemperatuur komen. Tijdens dit proces zet je de oven aan en verwarm je deze tot een temperatuur van 240°C. Leg de reebout vervolgens in een braadslee en rooster de bout voor ongeveer 15 minuten aan beide zijden. Keer het vlees halverwege om, zodat beide zijden goed gegaard worden.

Op het moment dat je de reebout aan het roosteren bent verwarm je tegelijkertijd de runder- of windbouillon op een laag vuur met een temperatuur van 80°C. Zodra de bouillon warm genoeg is besprenkel je de reebout met wild- of runderbouillon. Na 15 minuten roosteren verlaag je de temperatuur van de oven van 240°C naar 180°C. Laat het vlees vervolgens doorgaren en steek een kernthermometer in het vlees, zodat je de kerntemperatuur in de gaten kan houden. Let er goed op dat de thermometer niet het bot van de reebout raakt.

Zodra het vlees een kerntemperatuur van 60°C is bereikt haal je het vlees uit de oven en laat je het minimaal 20 minuten rusten. Dit zorgt ervoor dat het vlees zal doorgaren én dat de smaakstoffen evenredig door het vlees verspreid worden, waardoor ieder stuk heerlijk zal smaken. Vervolgens snijdt je het vlees in dunne plakken en wordt het mogelijk om dit heerlijke vleesgerecht te serveren aan je gasten of natuurlijk aan jezelf.

Meer weten?

Wil je nu meer weten over dit overheerlijke recept of heb je behoefte aan meer inspiratie? Dan is het natuurlijk altijd mogelijk om contact op te nemen met de klantenservice van LeJean. Onze medewerkers kunnen je voorzien van alle informatie die je nodig hebt, waardoor het ook voor jou mogelijk wordt om een heerlijk vleesgerecht op tafel te zetten. Het is mogelijk om telefonisch contact met ons op te nemen door te bellen naar +31 (0)70 201 7034 of door een e-mail te sturen naar [email protected] Hiernaast is het tevens mogelijk om onze recepten-pagina te bekijken voor meer informatie. Hier vind je vele verschillende vleesgerechten en uiteraard blijven wij deze pagina updaten, zodat het keer op keer mogelijk wordt om jezelf en je gasten te verassen met onze heerlijke gerechten. Ga vandaag nog aan de slag met het bereiden van een overheerlijke reebout en ervaar de smaak van dit heerlijke wildvlees eigenhandig.

Laat een reactie achter

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »