Ossenhaas biefstuk

LeJean Ossenhaas biefstuk

ca. 150 gram

€8,09
LeJean Ossenhaasspies gemarineerd

ca. 3x ca 130 gram

€19,99 €16,99
LeJean Ossenhaas biefstuk Uruguay

ca. 200 gram

€10,25

Ossenhaas biefstuk

Wanneer je eens een heerlijk en mals stuk vlees wilt proberen raden wij je aan om een ossenhaas biefstuk te bereiden. Ossenhaas wordt ook wel tournedos, filet, tenderloin of biefstuk van de haas genoemd en het betreft hier uiterst mals stuk vlees. Binnen ons assortiment vindt je ossenhaas biefstuk terug van runderen van over de gehele wereld, zoals Argentinië en Uruguay. Wij kunnen je tevens verzekeren dat onze runderen leven onder de meest optimale omstandigheden en dit zal de smaak van het vlees dan ook zeker ten goede komen. Mocht je nu meer willen weten over de verschillende ossenhaas biefstukken uit ons assortiment raden we je aan om de productinformatie zorgvuldig door te nemen.

Wat is ossenhaas biefstuk?

Ossenhaas is het meest malse stuk van een koe. Iedere koe heeft twee stukken en dit vlees bevindt zich zowel aan de linker- als de rechterkant van de wervelkolom. Wanneer we gaan kijken naar de ossenhaas zelf kunnen we concluderen dat deze uit drie verschillende gedeeltes bestaat, namelijk: de kop (chateaubriand), het middenstuk (tournedos) en de punt (filet mignon). Voor een ossenhaas biefstuk uit ons assortiment wordt alleen het meest malse gedeelte van de gehele spier gebruikt. Doordat het hier tevens een niet-werkende spier van een koe betreft bevat het vlees weinig vet en bindweefsel. De smaak is redelijk neutraal, waardoor er vaak voor wordt gekozen om de biefstuk te marineren met bijvoorbeeld peper en zout.

De smaak

Ossenhaas biefstuk is één van de meest populaire vleessoorten van Nederland en dit is ook niet zo verwonderlijk aangezien het hier een enorm mals stuk vlees betreft. Toch merken wij dat mensen behoefte hebben aan een duidelijke smaakomschrijving, voordat ze besluiten om de biefstuk uit ons assortiment te bestellen. Wanneer we de smaak van ossenhaas echter gaan omschrijven kunnen we je vertellen dat de smaak van het vlees dus behoorlijk neutraal is. Dit komt enerzijds doordat het vlees weinig tot geen vet bevat. Zoals je misschien wel zou weten draagt vet bij aan de smaak en dit is dus één van de redenen dat het vlees niet heel smaakvol is ten opzichte van andere stukken rundvlees. De meeste mensen die voor ossenhaas biefstuk kiezen, kiezen hier dan ook voor vanwege de malsheid van het vlees. Deze is namelijk vrijwel ongeëvenaard en hier gaat het natuurlijk om. Het is namelijk altijd mogelijk om het vlees extra op smaak te brengen door het te marineren met bijvoorbeeld peper en zout of andere kruiden naar wens.

De bereiding

Een ossenhaas biefstuk bereiden is niet heel erg lastig en de bereidingswijze komt overeen met andere stukken rundvlees. Het is in ieder geval altijd belangrijk dat je het vlees voorafgaand aan de bereiding laat ontdooien, zodat het vlees op kamertemperatuur kan komen. Marineer het vlees vervolgens met peper en zout en/of met andere kruiden naar keuze. Braad het vlees vervolgens 1 minuut aan beide zijden goed bruin, zodat er een knapperig randje ontstaat. Wij raden je vervolgens aan om het vlees op een gemiddeld vuur 2 tot 3 minuten per zijde te bakken. Dit zal ervoor zorgen dat het vlees medium rare is en dit is naar onze mening dan ook precies hoe je de biefstuk van de ossenhaas wilt eten. Na het bakken haal je het vlees uit de pan en laat je het enkele minuten rusten. Dit zal ervoor zorgen dat de smaaksappen evenredig door het vlees verspreid worden.

Meer weten?

Wil je meer weten over een ossenhaas biefstuk uit ons assortiment of heb je andere belangrijke vragen die je aan ons wilt stellen? Dan staan wij voor je klaar. Neem telefonisch contact met ons op door te bellen naar +31 (0)70 201 7034 of stuur een e-mail naar [email protected] Wij vertellen je graag alles wat je wilt weten over een ossenhaas biefstuk uit ons assortiment.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »