Ontdek het geheime juweel: Ibérico Secreto
De Ibérico Secreto is een grofdradige, waaiervormige spier die zicht verbergt tussen het rugvet van het welkbekende Ibérico varken. Zodra je de spier doorsnijdt is het spiergebied tussen de vetlaag nauwelijks te herkennen. Als je in de lengte begint te snijden is de spier per direct zichtbaar. Dit kenmerk heeft er dan ook voor gezorgd dat het vlees de benaming ‘Secreto’ heeft gekregen wat zich grofweg vertaald naar ‘geheim’.
De Iberico Secreto
Zoals we je in de introductie van deze tekst al even hebben verteld is de naam van het vlees dus ontleend aan het feit dat het een ‘geheim’ van het Ibérico varken betreft. Het gaat hier specifiek dan ook om een speciale snit dat wordt gesneden uit de schouders, het verlengde van de schouderspieren, het harde nekspek en het gedeelte tussen de schouders. Zoals je je misschien wel kunt voorstellen zorgt de positie van het vlees ervoor dat de Ibérico Secreto op een bijzonder specifieke manier moet worden uitgesneden. Het gaat hierbij dan ook om millimeterwerk en dit zorgt er dan ook voor dat dit vlees enkel en alleen op deze manier wordt uitgesneden in Spanje. Dit wil echter niet zeggen dat dit vlees bijzonder zeldzaam is, want het is juist het meest gegeten gedeelte van het Ibérico varken. Dit komt dan ook doordat dit vlees zich kenmerkt door een geweldige smaak. We vertellen je hier dan ook graag meer over.
De smaak
De Ibérico secreto heeft een unieke smaak. De smaak van het vlees wordt als ‘nootachtig’ omschreven. Dit komt doordat de varkens op dit Iberisch schiereiland een grote hoeveelheid eikels (bellota’s) in de herfstmaanden consumeren. Doordat de varkens soms wel tientallen kilo’s eikels per dag naar binnen werken krijgt het vlees haar karakteristieke smaak. De varkens wegen soms wel 160 tot 180 kg en beschikken over een grote mate van intramusculair vet, waardoor het vlees extra smaakvol is. Natuurlijk zal je de smaak van de Ibérico secreto pas écht ervaren op het moment dat je het vlees bereid en vervolgens proeft. We vertellen je dan ook graag meer over de optimale bereidingswijze van het vlees, zodat je in staat bent om deze geweldige smaaksensatie te ervaren.
De bereiding
Wanneer het aankomt op de bereiding van de Ibérico secreto raden wij het aan om het vlees in verschillende stukken te snijden. Let op: laat het vlees altijd ontdooien, voordat je aan de slag gaat met de daadwerkelijke bereiding. Vervolgens bak je de verschillende steaks ten eerste op hoog vuur, zodat er een knapperig randje ontstaat. Wij raden het aan om het vlees medium-rare te bereiden, maar hier ben je natuurlijk volledig vrij in. Laat de Ibérico secreto na de bereiding altijd rusten, zodat de smaakstoffen gelijkmatig door het vlees verspreid worden.
Neem contact met ons op voor meer informatie
Mocht het nu zo zijn dat je behoefte hebt aan meer informatie over bovenstaande Ibérico secreto, raden wij je aan om contact op te nemen met onze klantenservice. Wij zijn zowel telefonisch als via e-mail bereikbaar en in staat om al je vragen te beantwoorden. Bel naar +31(0)702017034 of stuur een e-mail naar [email protected]. Wij doen uiteraard ons best om al je vragen zo spoedig en duidelijk mogelijk te beantwoorden, zodat je in staat bent om het vlees op de meest optimale manier te bereiden en de beste smaaksensatie kunt ervaren. Wacht dan ook niet langer en bestel jouw Ibérico secreto vandaag nog via online slager LeJean.
- Merk: LeJean
- Artikelnummer: 2020104
- Herkomst: Spanje
- Houdbaarheid: 6 maanden na ontvangst
- Leveringsconditie: Diepvries
- Kiloprijs: €40.99
- Samenstelling: 100% Varkensvlees