Entrecote Black Angus USA

Nog geen reviews

Entrecote Black Angus USA

16,45

0 stuks op voorraad van dit gewicht
  • Gratis verzending vanaf €50
  • Kies je eigen bezorgmoment of kom afhalen in onze winkel

Deze entrecote uit de USA komt van Black Angus runderen. De vetlaag aan de bovenzijde geeft een heerlijke extra smaak.

  • Herkomst: Verenigde Staten
  • Houdbaarheid: 6 maanden na ontvangst
  • Gewicht: 250 gram
  • Leveringsconditie: Diepvries / Quickfrozen
  • Kiloprijs: €46.97
  • Samenstelling: 100% USA Prime Rundvlees

BESCHRIJVING

Grainfed Black Angus entrecote

De Black Angus runderen worden met grote zorg grootgebracht in de rauwe natuur en de natuurlijke weilanden tussen de Colorado River en de South Platte River. Na drie jaar op de rivierbedding worden de runderen voor ten minste 120 dagen naar een weidegrond verplaatst. Deze periode krijgen de dieren graan en maïs te eten. Op deze manier krijgt het vlees zijn authentieke en superieure marmering. Dit wordt ook wel grainfed rundvlees genoemd. De marmering geeft het rundvlees een uitzonderlijke malsheid en smaak. Ons Amerikaanse rundvlees is precies goed voor veeleisende fijnproevers.

Waar komt de entrecote vandaan?

De entrecote is een fijne spier die over de ribben tegen de rugwervels ligt met een vetrandje. Dit vetrandje is zeer bepalend voor de smaak. Daarom wordt met klem aangeraden om dit vetrandje nooit voor de bereiding te verwijderen. Onze entrecote wordt uitsluitend gesneden uit de dunne lende. 

Algemene bereidingstips

  1. Ontdooi de entrecote in de koelkast gedurende 24 uur.

  2. Laat het vlees voor bereiding goed op kamer temperatuur laten komen (haal uit de koelkast minstens 30min voor bereiding).

  3. Verwarm de oven voor op 110 graden.

  4. Bestrooi de entrecote naar smaak met een rub en/of zout en peper.

  5. Doe olie en roomboter in een pan en bak de entrecote aan alle kanten mooi bruin.

  6. Plaats de entrecote in een braadslede en plaats deze in de voorverwarmde oven.

  7. Laat de entrecote 5 minuten tot “rust” komen onder een theedoek of aluminiumfolie.


Kerntemperaturen

- Rare 50-52 °C
- Medium rare 55-58 °C
- Medium 60-63 °C 

We raden het af om de entrecote verder te garen dan medium.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »