Over de buikspek zonder zwoerd
Buikspek wordt ook wel varkensbuik genoemd en komt van, zoals de naam al verklapt, een stuk van de buik van het varken. De varkensbuiken heb je zonder en met zwoerd. De speklaag van een varken noemen we zwoerd.
Waar komt de varkensbuik vandaan?
De varkensbuikspek komt van Nederlandse varkens.
Algemene bereidingswijze
De buikspek is het lekkerst als 'ie langzaam wordt gegaard. Neem dus wel ruim de tijd voor de bereiding. Je kunt de buikspek bereiden op de barbecue, in de slowcooker of braadpan. Veel barbecueliefhebbers maken graag burnt ends van een varkensbuik, maar je kunt de buikspek ook in zijn geheel bereiden.
1. Haal de buikspek minimaal 24 uur voor bereiding uit de vriezer en zet het in de koelkast.
2. Laat de buikspek een uur voor bereiding op kamertemperatuur komen.
3. Smeer de buikspek in met een rub (bijvoorbeeld Porky's Rub) en laat het nog 24 uur in de koelkast intrekken.
4. Bereid de bbq voor op een indirecte bereiding bij 90 tot 105 ºC met rookhout, bijvoorbeeld kers.
5. Leg de buikspek op de bbq en steek de kentemperatuurmeter in het dikste gedeelte.
6. De buikspek is klaar als de kentemperatuur 75 ºC is.
7. Als je 'm nog wat gaarder wilt, kun je de buikspek nog even op direct vuur grillen.
Vragen?
Heb je een vraag over bijvoorbeeld de buikspek zonder zwoerd? Neem dan contact met ons op. Bel +31 70 201 70 34 We staan elke werkdag tussen 09:00 uur en 17:00 uur voor je klaar om je vragen te beantwoorden. Je kunt ook een mailtje sturen naar [email protected] en we proberen je zo snel mogelijk te beantwoorden.
Klik hier voor productinformatie.
- Merk: LeJean
- Artikelnummer: 2010111
- Herkomst: Nederland
- Houdbaarheid: 6 Maanden na ontvangst
- Leveringsconditie: Diepvries
- Kiloprijs: € 12,99
- Samenstelling: 100% Varkensvlees
