Gratis verzending v.a. 65,00
Kies je eigen bezorgmoment
Bezorging tussen 17:00-22:30 uur
9.3Kiyoh
Toegevoegd aan winkelwagen
Bewerk winkelmandje Ga verder met winkelen
LeJean

Buikspek zonder zwoerd

16,89 14,36

Van speklappen tot burnt ends, van de bbq tot de oven: met buikspek kan je alle kanten op. Deze buikspek bevat geen zwoerd (vel).

Op voorraad (4)
- +
Kiyoh1800+ klanten geven ons een 9.5 op Kiyoh
Voor 10:30u besteld, zelfde dag geleverd
Gratis verzending v.a. 65,00
Kies je eigen bezorgmoment
Gratis afhalen in de winkel
Beschrijving Buikspek zonder zwoerd

Over de buikspek zonder zwoerd

Buikspek zonder zwoerd is een specifiek stuk varkensvlees dat afkomstig is van het buikgedeelte van het varken, en zoals de naam al aangeeft, wordt het zonder de zwoerd geleverd. De zwoerd is de speklaag van een varken, die kan variëren in dikte en textuur.

Het buikspek, ook bekend als varkensbuik, is een veelzijdig stuk vlees dat geliefd is vanwege zijn smaak en textuur. De afwezigheid van de zwoerd maakt dit specifieke stuk geschikt voor bereidingen waarbij een krokante of knapperige textuur niet gewenst is.

Buikspek zonder zwoerd is een veelzijdig ingrediënt dat op verschillende manieren bereid kan worden, zoals langzaam geroosterd, gegrild, gebakken of gestoofd. Het is een populair element in diverse keukens en biedt een scala aan smaakmogelijkheden voor culinaire creaties.

Waar komt de varkensbuik vandaan?

De varkensbuikspekken bij LeJean komen van Nederlandse varkens, wat betekent dat ze afkomstig zijn van varkens die voldoen aan de kwaliteitsnormen die worden geassocieerd met deze regio. De herkomst van het vlees en de omstandigheden waaronder de varkens worden grootgebracht, spelen een rol bij de uiteindelijke smaak en kwaliteit van het buikspek.

Algemene bereidingswijze

De buikspek is het lekkerst als 'ie langzaam wordt gegaard. Neem dus wel ruim de tijd voor de bereiding. Je kunt de buikspek bereiden op de barbecue, in de slowcooker of braadpan. Veel barbecueliefhebbers maken graag burnt ends van een varkensbuik, maar je kunt de buikspek ook in zijn geheel bereiden. 

1. Haal de buikspek minimaal 24 uur voor bereiding uit de vriezer en zet het in de koelkast.
2. Laat de buikspek een uur voor bereiding op kamertemperatuur komen.
3. Smeer de buikspek in met een rub (bijvoorbeeld Porky's Rub) en laat het nog 24 uur in de koelkast intrekken.
4. Bereid de bbq voor op een indirecte bereiding bij 90 tot 105 ºC met rookhout, bijvoorbeeld kers.
5. Leg de buikspek op de bbq en steek de kerntemperatuurmeter in het dikste gedeelte.
6. De buikspek is klaar als de kerntemperatuur 75 ºC is. 
7. Als je 'm nog wat gaarder wilt, kun je de buikspek nog even op direct vuur grillen.

Vragen?

Wist je dat je bij online slager LeJean zelf je bezorgdag kunt kiezen? En als je voor 10:30 uur bestelt, kun je het vanavond al in huis hebben! Elke bestelling wordt met zorg door ons klaargemaakt en ingepakt. Je bestelling wordt verzonden in een recyclebare en biologisch afbreekbare koelbox. De koelelementen in deze box zijn gemaakt van gerecycled papier. Heb je nog vragen? Neem dan contact met ons op door te bellen naar +31(0)702017034 of stuur een mailtje naar [email protected]. We helpen je graag.

Klik hier voor productinformatie.

Wij helpen je graag!
Stuur een e-mail [email protected]
1309 klanten geven ons een 9.3 op Kiyoh Kiyoh
Specificaties
  • Merk: LeJean
  • Artikelnummer: 2010111
  • Herkomst: Nederland
  • Houdbaarheid: 6 Maanden na ontvangst
  • Leveringsconditie: Diepvries
  • Kiloprijs: € 12,99
  • Samenstelling: 100% Varkensvlees
LeJean Buikspek zonder zwoerd
Reviews Help ons en andere klanten door het schrijven van een review Geen reviews gevonden Je beoordeling toevoegen
Categorieën
Dagelijks vlees Rund Varken Gevogelte Wild Lam Exotisch Seafood Halal BBQ Toebehoren ★ Actie ★ Klantenservice Mijn account