19 March 2021

Oosterse kippensoep met soepkip

Soepkip klinkt als een "gewone" kip maar is dit zeker niet. Na jarenlang leggen van eieren hebben deze leghennen de tijd gehad om iets vetter te worden. Je kippensoep wordt daardoor een stuk smaakvoller. En met een paar kleine aanpassingen wordt deze klassieker net een beetje spannender.

Ingrediënten

1/2 soepkip van ongeveer 1300 gram
2 liter water
 
zak soepgroente, ongeveer 400 gram 

duim verse gember, geschild en geraspt

kastanje champignons, in partjes gesneden
10 zwarte peperkorrels, gekneusd
flinke theelepel sambal badjak
1 eetlepel ketjap manis
2 eetlepels sojasaus
2 theelepel gedroogde tijm
handje verse peterselie, fijngehakt
2 theelepels sesamolie
1 theelepel vissaus
1 kip bouillonblokje
1 theelepel suiker

 

 

 

 

 

 

 

Bereiding

  1. Verhit je (soep)pan met olie en braad hier de kip in aan tot deze een licht kleurtje heeft. Dit duurt ongeveer 5 tot 8 minuten. Vergeet de kip niet af en toe te draaien. Wanneer de kip klaar is, kan je hem uit de pan halen en even weg zetten.

  2. Bak nu de champignons in dezelfde pan voor 2-3 minuten en voeg dan de gember, sambal, tijm, peperkorrels, ketjap, sesamolie, sojasaus en vissaus toe. Bak dit voor 1-2 minuten door.

  3. Voeg nu de soepgroenten toe en bak ook deze voor 2 minuten. Zet het vuur lager en voeg het water, bouillonblokje en suiker toe. Leg tevens de kip terug in de soep. Breng dit rustig aan de kook met de deksel op de pan. Dit mag 2 tot 3 uur heel zachtjes koken.

  4. Haal na 2 tot 3 uur de kip uit de pan en pluk het kippenvlees van het bot. 

  5. Voeg het kippenvlees daarna weer aan de soep toe. 

  6. Je kan de soep verder op smaak brengen met peper, zout, ketjap of sojasaus.

 

Met dank aan Familie over de Kook

 

Laat een reactie achter

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »